Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 19.11.2016.
18:56
alo.rs A

Sprema se haos u Srbiji: Otvoreni napadi spolja i iznutra

Srbija se nalazi pred strašnim pritiscima. Tako su i premijer Aleksandar Vučić i šef države Tomislav Nikolić u istom danu upozorili da se na zemlju spremaju jaki napadi "spolja i iznutra".

A. Čukić
I premijer i predsednik najavili da nam dolaze teški dani: Aleksandar Vučić i Tomislav Nikolić

Premijer Aleksandar Vučić obratio se u petak građanima koji su ga pozdravili ispred fabrike kompanije "Delphi" u Novom Sadu, porukom da očekuje još jače napade na Vladu, ali i da će nastaviti da sprovodi svoju politiku i da se bori za njih i za zemlju.

Izgleda da će nas šljepkati Vučićevi prijatelji

- Nemojte da brinete, napadi na Vladu će biti još jači, svakog dana će izmišljati sve gore i teže stvari, i to i spolja i iznutra - rekao je Vučić.

Ipak, poručio je premijer, ma koliko bilo teško "i lično, i politički, i na svaki drugi način", nastaviće da se bori za građane i našu zemlju, "pa dokle bude mogao".

Da se sprema velika "zavera protiv Srbije" slaže se i predsednik Tomislav Nikolić, koji je u Beogradu otvoreno izjavio da će neke evropske zemlje izvesti "otvoreni udar" na Beograd kako bi prihvatio da je Kosovo nezavisna država.

- Imaćemo, izgleda, od nekih evropskih država otvoreni udar na pokrajinu Kosovo i Metohiju da nekako shvatimo i prihvatimo da je to država - rekao je Nikolić novinarima posle otvaranja izložbe povodom 175 godina od osnivanja Srpske akademije nauka i umetnosti.

Da podsetimo, te "neke evropske države" mogu da budu samo najjače evropske države, i one koje su priznale Kosovo, a upravo su to države čije činovnike naš premijer Vučić naziva velikim prijateljima... Dakle, te države i ti prijatelji će nas, kao što roditelji šljepkaju svoju decu po guzi za njihovo dobro, šljepkati nas za naše dobro... Ali, zašto se onda bune Vučić i Nikolić, ako je za naše dobro?

Što svi u istoj rečenici govore "i Milo, i mafija..."?

Politički analitičar Dragomir Anđelković kaže za "Alo!" da će napadi na Srbiju iz dana u dan biti sve žešći i brutalniji.

- Znate, u svetu je posle Trampove pobede usledila nova preraspodela karata, pa će novi koji dolaze, i ovi stari centri moći spolja, pokušati na sve načine da ostvare što veći uticaj u Srbiji i obezbede svoje interese. Tu ne treba isključiti ni ulogu Crne Gore i Mila Đukanovića, kao ni mafijaške grupacije. Svi oni će biti velika bezbednosna pretnja, a kada se na to doda i pitanje Kosova, koje nam godinama stoji nad glavom, jasno je da nas čeka nimalo lak period - kaže on.

Prema njegovim rečima, treba očekivati afere, napade na pojedince iz vlasti i njihovo blaćenje, ali Anđelković ne isključuje i atentate, jer smo, kako kaže, već nešto slično videli u Jajincima.

Vučić: Neću krvoproliće!

Muamer Zukorlić, narodni poslanik i bivši muftija Islamske zajednice u Srbiji, pozvao je Vladu Srbije "da bude pametna kao i do sada" i da ne šalje Žandarmeriju da interveniše u vezi sa nelegalnim objektom te zajednice u centru Novog Pazara. Premijer Aleksandar Vučić odgovara da ne želi razbijene glave u Novom Pazaru i sukob Srba i Bošnjaka.

- Hoćete da imamo sukob pravoslavaca i muslimana? Ja neću. To ne znači da svaki musliman može da radi nešto što je protivzakonito, ali dajte nam način da vidimo kako ćemo da primenimo zakon i da pokušamo da pronađemo taj način, a ne da ulazimo u rat i u sukobe - rekao je Vučić i dodao da "neće da pošalje 1.000 žandarma da se tuku sa muslimanima" i da "ne želi krvoproliće u Srbiji".

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online