Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
8
Četvrtak 17.11.2016.
19:32
Vestionline, informer.rs A

Tramp okužen Srbima: Očekuje se velika promena politike prema našoj zemlji!

Novoizabrani predsednik SAD Donald Tramp je za šefa kabineta postavio pravoslavnog Grka Rajnsa Pribusa, koji se zalaže za savez sa Srbijom. Visoku poziciju imaće i Rudi Đulijani, lični prijatelj premijera Vučića.

Reuters
Donald Tramp se okružio srpskim prijateljima

Bratski narodi

Pribus, koji živi u skladu sa pravoslavnom tradicijom, privržen je, kako sam kaže, bratskom srpskom narodu. Zato je u više navrata stao u odbranu Srba, piše list "Informer".

Bio je najglasniji kritičar Hilari Klinton kad je 2008. pokušala da lažno optuži Srbe da su hteli da je ubiju. Hilari je tada u kampanji za stranačku nominaciju za predsedničkog kandidata koju je izgubila od Baraka Obame javno pričala da su je Srbi u Bosni gađali iz snajperskih pušaka.

Navela je da je 1996, dok je bila prva dama SAD, sa ćerkom Čelsi otišla u posetu BiH, ali se našla pod snajperskom vatrom čim je izašla iz aviona na aerodromu u Tuzli.

- Meci su fijukali svuda oko nas, pa smo morali brzo da otrčimo do automobila i da se odvezemo - ispričala je Hilari.

Međutim, njene laži su vrlo brzo bile otkrivene. Republikanci su objavili snimak njene posete Tuzli 1996, uz napomenu da je rat u BiH tada već bio završen. Na snimku se vidi da se ona i Čelsi nisu našle ni pod kakvom snajperskom vatrom, već im je na aerodromu priređen svečani doček.

Hilari je tako morala da prizna da je njena priča bila neistinita, a ta laž ju je koštala stranačke nominacije.

Reuters
Prijatelj srpskog premijera Rudi Đulijani

Srbima je privržen i legendarni gradonačelnik Njujorka, čuveni borac protiv korupcije i kriminala Rudi Đulijani. On je jedan od retkih republikanaca koji su Trampa podržavali od samog početka, a u novoj administraciji mu je namenjena jedna od najviših pozicija.

Spekuliše se da će mu biti ponuđeno mesto državnog tužioca, ministra za državnu bezbednost ili čak državnog sekretara. 

Reč je o čoveku koji je još u aprilu 2012, na Vučićev poziv, posetio Beograd. Tada je podržao Tomislava Nikolića za predsednika Srbije, koji je samo dve nedelje nakon toga i pobedio na izborima. Aleksandar Vučić, koji tada još nije bio na premijerskoj poziciji, lično je ugostio Đulijanija i sprijateljio se s njim.

Nedavno je Vučić Đulijanija nazvao svojim velikim prijateljem i podsetio da je on prvi podržao projekat "Beograd na vodi". 

POVEZANE VESTI

Petak 18.11.2016. 08:32
I ako se i danas grle i jedan drugom čestitaju, Vučić je nahuškao radikale da ga spreče da predstavi izveštaj Evropske komisije o napretku Srbije u pregovorima, kojim, inače, Vučić nije nimalo zadovoljan, mada Devenport tvrdi da jeste, jer nas građane smatra običnom stok-om. Vučić želi da pokaže Englezu da se više ne pravi Englez, nego da da du-pe i njemu. Da ga žešće podržava, ali Devenport zna da je najbolje ako u Briselu ćuti, i ne pominje šizofrenog premijera Srbije.Evo, dođe i novi spasilac. Ministar spoljnih poslova, izgleda da je većina ministara spoljnih poslova spolno određena kao ljubitelj muškog tela. Boris Džonson, bivši novinar, bivši gradonačelnik Londona, bivši zagovornik izlaska Britanije iz Evropske unije.Gospodin Džonson je simpatičan pe-der. Kao snebvljiva je devojka. Bio je prvo u Prištini da se pohvali kako je Ujedinjeno kraljevstvo prvo priznalo nezavisnost Kosova, kako je premijer Toni Bler uspeo da nagovori Klintona da bombarduje Srbiju...Onda je gospodin Džonson došao u Beograd, na večeru sa Vučićem. Zanoćio je u vili "Bokeljka", pilo se belo mađarsko vino...Da smo dostojanstven narod okupili bismo se ispred vile i vikali, iz sveg glasa - "ma-mu ti je-bem ped-ersku i Englesku, je-bali te Albanci, idi je-bi se s njima!". Ali, ima ko će povući za uši ser Džonsona. I njega i Vučića.Džonson je lajao protiv Donalda Trampa. Te ras-ista je, nac-ista, prostak, te pretnja je za ceo svet. Ali...Novi američki predsednik će zavrnuti uši britanskoj vladi koja je, preko premijerke Mej poručila Rusima da je spremna da na njih baci i atomku! A Londonska vlada se navija u Vašingtonu.Ništa ni od Džonsona. Sve Vučićeve muške ljubavi suviše kratko traju. Kada ode u Zabelu, moći će da uživa. Koliko muškaraca oko njega!
Petak 18.11.2016. 08:27
Vučićevi omiljeni prijatelji iz belog sveta, na koje se pozivao kao na svoje moćne zaštitnike napuštaju ga. Prvo je otišao nemački ministar spoljnih poslova Gvido Vestervele, koga je ugostio u svom vinskom podrumu porodične vile u Jajincima, podno Avale. Gvido je bio deklarisani homose-ksualac koji je imao srećan brak sa jednim nemačkim biznismenom. Umro je prošle godine, od teške bolesti - SIDE. Pre Gvida na onaj svet je otišao njegov promoter Miodrag Miki Rakić, siva eminencija Demokratske stranke, šef kabineta Borisa Tadića. Umro je pre tri godine na VMA.Vučić je bio ponosan i na austrijskog ministra spoljnih poslova, mladog Sebastijana Ku-rca. Vučić je voleo da grli Kur-ca, često je putovao u BečAli, odjednom više nema Ku-rca. Ne osvrće se na Aleksandra kao na smrdljiv sir. Ku-rc je shvatio, a Vučić to nije, da se od srpskog desperadosa svi odriču. Više se ni Vučić ne poziva na podršku Ku-rca..Sa Vođom se nije pozdravio ni doskorašnji izraelski ambasador u Beogradu Josif Levi, koji je živeo sa svojim partnerom iz Nepala. Bio je besan na Vučića, jer ga je BIA špijunirala, a Vučić ucenjivao.Majkl Devenport, šef misije Evropske unije u Beogradu, koji je u strasnoj ljubavnoj vezi sa Markom Blagojevićem, Vučićevim šefom Kancelarije za pomoć poplavljenim područjima i Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjem, olakšao je srpsku kasu za oko 270 miliona evra. Kreditne linije i pare iz pretpristupnih fondova bile su dostupne, preko Marka Blagojevića, a uz aminovanje Vučića, i gospodinu Devenportu.
Subota 19.11.2016. 23:23
У овом тренутку му руку пружају не само републиканци, на чијој је листи изабран иако је био у рату са већином од њих, већ и либерали који су били убеђени да остају главни у Белој кући, а остали су само мањина у Конгресу. Према писању америчке штампе, Чак Шумер, шеф посланичког клуба демократа у Сенату, већ је неколико пута разговарао са новоизабраним председником и ускоро ће му представити програм око којег мисли да ће се договорити. Иако су некад говорили да је Трамп највећа претња америчкој демократији, страначки саборци Барака Обаме и Хилари Клинтон сада истичу да се у појединим стварима слажу са новим шефом Беле куће, посебно у сфери економије и социјалне заштите. Најављују да ће му пружити подршку у плановима да започне велике радове на инфраструктури, уведе плаћено породиљско одсуство и раскрсти са уговорима о слободној трговини који су угасили радна места у производњи.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online