Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 03.11.2016.
18:58
B. Miličić - Vesti A

Nestanak u Minhenu: Mesec dana se krio od porodice

Posle informacije i apela porodice da je pre četiri meseca nestao Slavoljub Pavlović (36) iz sela Kozjak kod Loznice, koji je godinu i po dana živeo i radio u Minhenu, slučaj je stigao i do Generalnog konzulata Srbije u Minhenu.

Facebook/slavoljubpavlovic
Slavoljub Pavlović

Vicekonzul Biljana Čelik-Jeftić je za "Vesti" rekla da su još u julu upoznati s prijavom nestanka Slavoljuba Pavlovića, ali da nema novih momenata koji bi pouzdano ukazali na to šta se desilo s ovim mladićem iz okoline Loznice.

- U julu se porodica iz Srbije obratila Ministarstvu spoljnih poslova i prijavila nestanak Slavoljuba Pavlovića u Minhenu, a zatim je 26. jula Generalni konzulat Srbije u Minhenu dobio dopis o ovom nestanku iz Ministarstva. Mi smo u kontaktu s policijom dobili informaciju da je Slavoljubov nestanak prijavila njegova bivša supruga u Minhenu, za koju znam jedino da se preziva Sakić.

Posle te prijave, Slavoljub je, navodno, putem Fejsbuka kontaktirao sa supruginom ćerkom iz prvog braka. Rekao je da će se ponovo javiti, ali od tada se više nije javljao. Mi smo od policije dobili informaciju o prijavi njegovog nestanka, ali do danas nemamo nikakvih novih detalja o svemu. Moram da kažem da mi sa policijom u Bavarskoj, ali i na nivou savezne države, imamo veoma dobru saradnju, pogotovo u sličnim situacijama kada je reč o državljanima Srbije. Oni nas uredno i odmah obaveštavaju o svemu što je vezano za naše građane, bilo da je reč o njihovom boravku u zatvoru, bolnici ili nestanku. Ponovo smo proverili kod njih da li ima novih detalja vezanih za nestanak Slavoljuba Pavlovića i dobili odgovor da njega kao nestale osobe nema u njihovoj evidenciji u Bavarskoj, a to znači i u Nemačkoj - kazala je vicekonzul Biljana Čelik-Jeftić.

Slavoljub Pavlović je, kako su "Vesti" već pisale u Minhenu boravio godinu i po dana, imao je radnu dozvolu i bio zaposlen u jednoj mesari. Stanovao je kod rođaka, a prva informacija o njegovom nestanku stigla je kada je Slavoljubov poslodavac javio da se Slavoljub nije pojavio na poslu. Rođaci i sestra Slađana bili su iznenađeni kada su saznali da Slavoljub nije došao na posao, a od tada nema pouzdanih infomracija šta se s njim dogodilo. Slučaj je prijavljen policiji u Srbiji i Slavoljubovo ime je stavljeno na žutu poternicu Interpola, dok je minhenska policija proverila zatvore i bolnice i utvrdila da tamo nema Slavoljuba, kao i da nema saznanja da se on bavio bilo kakvim kriminalom.

Porodica u strahu

Slađana Pavlović, Slavoljubova sestra, rekla je da se njen brat redovno javljao preko "vajbera"
- Poslednji put smo se čuli na Vidovdan 28. juna. Tog dana je otišao u noćnu smenu i radio do sutradan u 11 ujutru. Posle posla je krenuo kući i od tada mu se gubi svaki trag. Mi smo već mesecima u panici i nadamo se da će neko prepoznati mog brata i javiti nam gde je. Strahujemo za njegovu sudbinu i nadamo se da je živ i zdrav, ma gde god da je - rekla je Slađana.
Interesantno je da sestra nije pominjala da je Slavoljub bio s nekim u vezi ili da je imao nevenčanu suprugu u Nemačkoj, tako da je zasad nejasno da li je žena sa prezimenom Sakić njegova bivša supruga i da li su uopše oni bili u braku.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online