Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Četvrtak 29.09.2016.
18:14
Vestionline A

Čanak se šalio sa referendumom u Vojvodini!

Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak, komentarišući navode medija da bi i on poput Milorada Dodika u Republici Srpskoj raspisao referendum u Vojvodini, izjavio je da je spominjanje referenduma bilo samo retoričko.

Tanjug
Voli da se šali: Nenad Čanak

- Ja sam predlog referenduma koristio retorički, kao opciju da bi se razumela moja kritika i on nije formalno predložen u skladu sa zakonskom procedurom - rekao je Čanak za "Blic" i dodao da će se to desiti ukoliko LSV tako proceni i odluči.

- Dakle, jedno je retorički predložiti referendum da bi se razumeli dvostruki aršini pojedinaca u vlasti, a drugo predložiti ga formalno - objasnio je Čanak.

Nikolić nas osramotio

On je nakon referenduma u Republici Srpskoj poručio da sa velikom zabrinutošću posmatra istupe predsednika Srbije Tomislava Nikolića u vezi sa događajima u susednoj Bosni i Hercegovini.

- Tvrdnjom da je referendum pokazao "volju građana" i da ne bi trebalo da ostane "mrtvo slovo na papiru", Nikolić je još jednom Srbiju i njene građane osramotio i izložio ih riziku, pridružujući se svojim stavom najekstremnijim delovima našeg društva - rekao je tada Čanak.

On je poručio Tomislavu Nikoliću da, ako je legalne odluke najviših pravosudnih institucija jedne suverene države moguće rušiti na referendumima koji se organizuju na delu državne teritorije, sličnu praksu uvedemo i u Srbiji.

- Predlažemo da se u Vojvodini raspiše referendum o tome da li građani prihvataju sramotnu odluku Ustavnog suda Srbije od pre dve godine, o ukidanju Statuta Vojvodine i o tome da Novi Sad ne može da bude naš glavni grad - kazao je Čanak pre dva dana.

Podsetimo, pre tri godine odlukom Ustavnog suda ukinut je Statut Vojvodine čemu se najglasnije protivila LSV. Ta stranka i dalje insistira da se taj Statut vrati, da Novi Sad bude glavni grad Vojvodine, a ne njen administrativni centar, kao i da se pokrajini vrate zakonodavna, izvršna i sudska vlast, da joj se vrate imovina i izvorni prihodi, a da sve to bude garantovano Ustavom Republike Srbije.

POVEZANE VESTI

Petak 30.09.2016. 01:06
Pa ne mozes porediti Srbiju i Bosnu. U Bosni muslimani hoce da zabrane srbima da slave dan RS ko vama u Vojvodini brani??? Pa i da bude referendum u Vovodini zivi 60% srba.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online