Utorak 16. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Petak 19.08.2016.
10:24
B. Živančević - Vesti A

Tomo, razblaži rakiju, grlio si Bajdena!

Bilateralni odnosi dve zemlje izvanredno se razvijaju, bez trunke stida izvergla predsednik Srbije Tomislav Nikolić posle razgovora sa najvećim albanskim lobistom u Americi Džozefom Bajdenom, koga je aktuelna srpska vlast gostila k'o pašu i vodala k'o vašarsku mečku po Beogradu. Pod takvim odnosima, nekada osnivač a sada otpisani naprednjak, Nikolić, verovatno je smatrao to što su njegovi omogućili američkim vojnicima da se bahate širom Srbije k'o u svojoj nahiji ili što nam Ameri ne isporučuju uranijum kao onomad, 1999. godine.

Tanjug
U zagrljaju sa đavolom: Nikolić sa Bajdenom

I ovakva izjava bi se dala nekako progutati da se Nikolić, po starom dobrom običaju da priča ono što niko pri čistoj svesti ne bi izgovorio, nije nadovezao bizarnom tvrdnjom da "delimo zajedničke vrednosti". Koliko ih delimo, pokazao mu je sam Bajden neposredno pre ulaska u Palatu Srbija, kada je prošao pored srpske zastave kao pored turskog groba. Ali se ni tu Nikolić nije dao omesti, već je nastavio uvlačenje svojim američkim patronima tvrdnjom da Srbija u svoje prijatelje ubraja i SAD!

E ovo već ne može da se proguta, pa čak i da je, što bi rekao jedan Vučićev prethodnik, od svih žaba najveća! Koje to vrednosti Srbija deli sa Amerikom? Jesmo li na neku državu bacili atomsku bombu? Ubijamo li svoje grđane samo zato što nisu beli? Da li možda šaljemo svoje vojnike u tuđe zemlje da ubijaju i uništavaju, da li finansiramo teroriste širom sveta ili možda bombardujemo sve koji nam nisu po volji?

Cepamo li države krvavim sukobima i pravimo male kolonije kako bi lakše ostvarivali svoje interese? Pomažemo li otimanje tuđih teritorija? Da li možda čitave nacije nazivamo degenericima koji zaslužuju smrt? Plašimo li se Rusije?

I ne, Amerika nam nikada više neće biti prijatelj, posle svih zločina i bombardovanja 1999. godine, a posebno posle pomaganja teroristima OVK da nasilno otcepe Kosovo i Metohiju. Ne vređaj nas, Nikoliću, u pokušaju dodvoravanja svojim finansijerima i obezbeđivanja američke podrške za sledeće izbore.

Jer vremena se menjaju, na sreću. Ne bi bilo loše i da ti promeniš način na koji gradiraš rakiju u Bajčetini. Pa čoveče, grlio si Bajdena!

POVEZANE VESTI

Petak 19.08.2016. 16:40
ova karikatura od predsednika je sretna da uopšte neko sa njim komunicira. valjda nije zaboravio da gostu pokloni litru rakije jer to bi bio veliki diplomatski skandal.
Petak 19.08.2016. 12:13
Живим за дан кад ће сви издаиници српског народа да заглаве иза решетака и кад више нећемо да каубојце са дивљег запада називамо пријатељима.
Subota 20.08.2016. 23:34
Џозеф Бајден, човјек који је Србију 90-их описивао као фаш-истичку државу која је против свих у окружењу, позивао да се бомбардује Београд и разруше сви мостови на Дрини и униште складишта горива по Србији, те исте Србе 1993. називао "неписменим дегенерицима, уб-ицама беба, касапима и силоватељима", тај исти Бајден који се залагао да на Балкан дођу амерички војници како би на КиМ, ши-птари били заштићени......тај исти Бајден је дочекан са хлебом и сољу по старом српском обичају као да је драги гост....?! Код мене је овај гест и његова посјета изазвао мучнину у желуцу због свих жртава и невино пострадалих 1999. од стране његове зло-чиначке солдатеске...!!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online