Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 29.06.2016.
08:12
Vestionline A

Đinping: Hvala Vučiću, baš me je dirnulo...

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je pismo zahvalnosti predsednika Narodne Republike Kine Si Đinpinga u kojem se ističe da je postignut širok konsenzus o podizanju sveobuhvatnosti i strategije kinesko-srpskih odnosa, i da je otvorena nova istorijska stranica razvoja odnosa između dve zemlje.

Tanjug
Kineski predsednik sa Nikolićem i Vučićem u Beogradu

Kako je saopštila Kancelarija Vlade Srbije za saradnju sa medijima, u pismu predsednik Kine navodi da mu je drago što je njegov boravak u Srbiji detaljno isplaniran, što je, kako tvrdi, na njega ostavilo nezaboravan utisak i lepo sećanje, zbgo čega se najiskrenije zahvaljuje Vučiću i srpskoj vladi.

- Tokom posete, u bezbrojnim susretima sa predsednikom Nikolićem, sa Vama, kao i sa drugim liderima Vaše cenjene države, iscrpno smo razmenili mišljenja, otvoreno i iskreno razgovarali, postigli širok konsenzus o podizanju sveobuhvatnosti i strategije kinesko-srpskih odnosa, i otvorili novu istorijsku stranicu razvoja odnosa između naše dve zemlje - navodi se u pismu predsednika Kine.

- Gospodine predsedniče Vlade, upoznali smo se tokom Vaše zvanične posete Kini prošle godine, a susret sa Vama ostavio je dubok utisak na mene. Ovog puta, Vi ste me lično pratili tokom mnogobrojnih aktivnosti sa svim članovima Vlade i zajedno smo bili svedoci plodnih rezultata razmene i saradnje u svim oblastima između Kine i Srbije - dodaje Si. 

Kineski predsednik ističe da je "duboko dirnut iskrenim prijateljstvom koje ste Vi lično i srpski narod pokazali prema kineskom narodu". 

- Visoko cenim što čvrstom odlučnošću i pozitivnim stavom podstičete suštinsku saradnju sa Kinom. U ovom trenutku, još uvek uživam u duhu gostoprimstva i prijateljstva koje ste Vi, gospodine predsedniče Vlade, Vlada Vaše cenjene države, kao i srpski narod, pružili meni i kineskoj delegaciji - piše predsednik Kine. 

On ističe da je "uspešna poseta još jednom dokazala iskreno i veliko prijateljstvo dveju zemalja i dvaju naroda Kine i Srbije, i pokazuje dobre trendove i neograničene potencijale razvoja odnosa naših dveju zemalja". 

Si izražava želju da sa Vučićem i "svim srpskim liderima i dalje ulaže napore" kako bi povećali uzajamno strateško poverenje, produbili konkretnu saradnju u svim oblastima, ojačali komunikaciju i koordinaciju u međunarodnim poslovima za dobrobit dva naroda i očuvali svetski mir i razvoj. 

- Želim prosperitet velikoj Srbiji, a sreću i dobrobit narodu. Vama, gospodine predsedniče Vlade, želim dobro zdravlje i sve što poželite - navodi u pismu kineski predsednik Si Đinping.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online