Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 14.06.2016.
22:26
V. Jovanović - Vestionline A

Nesrećan odgovor Dveri za Vesti-online: Finansirani smo po zakonu, računi su nam blokirani

U našu redakciju stigao je odgovor Srpskog pokreta Dveri na tekst objavljen na našem portalu u utorak, 14. juna, pod naslovom - Dokazano: Naprednjaci "kupili" najviše glasova na izborima! Da, čudno je da se Dveri osećaju prozvane zbog prozivke naprednjaka, ali u jednom delu teksta urednik portala Vojin Jovanović postavio je retoričko pitanje odakle koaliciji Dveri-DSS više od 65 miliona dinara kad ih nije bilo u Skupštini. Iako se zna da se većina stranaka najvećim delom finansira iz budžeta, i da je tako bilo odvajkada, i da tako nije samo u Srbiji, Dveri su osetile potrebu da kažu da deo tog novca stiže - iz budžeta. Pa, hvala im. Na sreću po narod, dobili smo informaciju i koju nismo znali i tražili - a to je da su računi Srpskog pokreta Dveri zbog minule kampanje "u blokadi zbog potraživanja poverioca, a da će biti vraćani DUŽI VREMENSKI PERIOD" od para nesrećnih glasača.

Tanjug
Nemirna savest: Iako ih niko nije prozvao, osetili su potrebu da se brane

Iako nismo optužili Dveri ni za šta, mi ćemo deo odgovora koji je u vezi s postavljenim pitanjem preneti, dok ostale stvari u vezi s drugim medijima i raznim proizvoljnim tumačenjima nećemo pominjati.

Odgovor:

Finansiranje kampanje Dveri-DSS u potpunosti transparentno i po zakonu

...

"Ono što smаtrаmo vаžnijim  je podаtаk o finаnаsirаnju predizborne kаmpаnje koаlicije Dveri-DSS, а koji su dostupni nа sаjtu Agencije zа borbu protiv korupcije. U izveštаju koji smo podneli Agenciji jаsno se vidi dа su troškovi kаmpаnje pokriveni iz jаvnih izvorа, odnosno iz predizbornog budžetа Republike Srbije (31.295.730 dinаrа) i iz donаcijа fizičkih licа (749.800 dinаrа). U istom dokumentu, prikаzаni su i troškovi kаmpаnje, koji iznose oko 65 milionа dinаrа. Jednostаvnom pretrаgom nа sаjtu Nаrodne bаnke Srbije, lаko se dolаzi do podаtkа dа su rаčuni Srpskog pokretа Dveri u blokаdi zbog potrаživаnjа poveriocа, odnosno zbog dugа premа pružаocimа medijskih uslugа tokom kаmpаnje, а koji će biti vrаćаni duži vremenski period iz redovnog finаsirаnjа strаnke, opet iz budžetа", stoji između ostalog u odgovoru Srpskog pokreta Dveri.

Osim što je sada potvrđeno takođe ono što opet svi znamo - da se političke stranke (zakonski, kroz budžet) zadužuju u naše ime i da uvek na kraju mi plaćamo njihov nerad i srozavanje Srbije, meni preostaje samo da na kraju zamolim birače koalicije Dveri-DSS, domaćine i poštovace tradicije da, ako nije problem, izdvoje prilog i plate dug onih za koje su glasali, kako bi onda taj novac iz budžeta umesto za finansiranje političkih partija, na primer, otišao u dobrotvorne svrhe po izboru Dveri.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online