Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Utorak 31.05.2016.
10:15
B. Živančević - Vesti A

Vučiću, lapot se prenosi s kolena na koleno!

Ne beše takve radosti u naprednjaka još od onomad kada je Dragičin cimer sa Andrićevog venca bacio zarđalu kašiku i položio predsedničku zakletvu, kao što bejaše u tom narcisoidnom jatu u subotu kada su dobili novo-staro rukovodstvo partije. Vođa je ostao vođa njima a nažalost i nama, novi kadrovici bačeni "u vatru" da se pokažu a obrisani su, izgleda, svi sledbenici Nikolićeve struje, pre svih njegov sin Radomir koji je izbačen iz svih stranačkih organa kao da nije ni postojao.

Tanjug
Sve je, kao, u redu: Nikolić i Vučić

U svoj toj šaradi ushićenja i samozadovoljstva skoro 4.000 članova SNS-a poverovaše da će im isti oni koji su ih doveli do loših izbornih rezultata ovoga puta pomoći da se okrepe i podignu. Toga dana je Vučić, sada već ponovo na čelu nepismenih, bahatih i sklonih ličnom bogaćenju, izašao na crtu sam sebi i bio izglasan apsolutnom većinom, jer nikako drugačije nije moglo i jer tako vlada. Niko drugi nije smeo da se kandiduje protiv njega: ajde ako nisu imali hrabrosti, ali ako svi stvarno misle da je vođa stvarno najsposobniji - kukala im majka, a i nama zajedno sa njima.

Postizborna premetačina usledila je, kako vođa tvrdi, jer SNS mora da se menja i da napreduje i da baš zbog toga smenjuje svoje funkcionere (pa i mlađanog Nikolića) u pojedinim opštinama jer im “ono što mogu da učine za svoju lokalnu samoupravu nije bilo na prvom mestu, već ono šta mogu da učine za sebe”. Vođi su, ipak, ti otpadnici najveću ranu zadali time što su “pokazivali lažnu odanost, ljubav i veru u mene i SNS, samo im je bilo bitno da budu nešto u lokalnoj samouopravi, bez plana i programa”.

I tu Vučić izviri iz jagnjeće kože i pokaza da ga ne zanima Srbija, iako su mu puna usta nje, već vlast kojom niveliše samoljublje i sve frustracije dugogodišnjeg bivstvovanja među radikalima. Dokazao je time i da nije siguran u ljubav i hvalospeve kojom ga obasipaju sledbenici i podanici, seća se vrlo dobro šta je uradio Šešelju u koga se kleo!

Sve već viđeno, tako da nemojte misliti da izbori nisu doneli ništa novo. Doneli su nam novi-stari scenario perfidnijeg i modernijeg oceubistva, izniklog iz osećanja krivice i kajanja što bi rekao Frojd, koji smo već godinama unazad gledali u Demokratskoj stranci. Prvo ode Mićun, pa Đinđić, ovi naredni su bili minorni.

Pitanje je samo da li će i kako reagovati Tomislav Nikolić, čovek koji je izgubio obe stranke koje je napravio, i da li će mirno otići na stranački lapot? Hoće li preći preko uklanjanja svojih potomaka i saradnika iz ono malo prostora što mu je ostalo kod naprednjaka? Ili se i on dobro seća kako se razišao sa svojim kumom?

POVEZANE VESTI

Utorak 31.05.2016. 13:35
Vodja "nam" je diktator . Ajde sto je diktator ali naj gore sto je usput samoljubiv, samohvalisav i poremecen. Mozda bi ga na psihijatriji bolje opisali ali pomoc bi jedino mogli da dobijemo od svesteni lica koja su voljna da se pozabave demonima u tom zaposjednutom organizmu. Na nasu zalost oni oko njega nemaju snage da ga slance i privedu terapiji a zaposjednuti nece sam nikada to uciniti. Ostaje nam nada da ce umisliti kako je sposoban letiti pa se popne dovoljno visoko...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online