Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Subota 26.03.2016.
12:24
Vestionline A

Vučić: Presuda Šešelju važna kao i Karadžićeva

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u subotu da je u ljudskom smislu presuda lideru radikala Vojislavu Šešelju u Haškom tribunalu podjednako značajna kao i presuda Radovanu Karadžiću, ali i da je u pravno-političkom smislu od manjeg značaja za Srbiju i Republiku Srpsku.

Tanjug
Šešelj mu važan koliko i Karadžić: Aleksandar Vučić (u sredini)

Haški tribunal zakazao je za 31. mart izricanje presude Šešelju, koji je njavio da neće dobrovoljno ići u Hag kako bi prisustvovao tom događaju.

Vučić je kazao i da Vlada Srbije osuđuje svaki zločin nezavisno od toga ko ga je počinio i da jedina u regionu sme to javno da uradi.

- Jedini mi ne pravimo razliku prema tome da li su zločin počinili pripadnici srpskog naroda ili je zločin počinjen nad Srbima. To pokazuje veličinu našeg naroda i ozbiljnost i odgovornost vlade - rekao je Vučić novinarima posle primopredaje borbenih vozila i čamca Žandarmeriji MUP-a Srbije, kojoj je prisustvovao i predsednik Republike Srpske Milorad Dodik.

On je naveo da ne želi da odgovara članu Predsedništva BiH Bakiru Izetbegoviću, jer, kako je rekao, vodi računa o Srbima u Republici Srpskoj i BiH, ali i o Bošnjacima, kako u Bosni tako i u Srbiji.

- Naš cilj je da očuvamo mir i stabilnost, a ako se svi zdušno zalažu za očuvanje Republike Srpske u okviru BiH, nemam nikakav problem i nemam potrebu da napadam nekog u regionu zarad sticanja političkih poena u izbornoj kampanji - rekao je Vučić.

Upitan kako danas, nakon presude Haškog tribunala Radovanu Karadžiću, gleda na vreme kada je kao visoki funkcioner Srpske radikalne stranke branio bivšeg predsednika Republike Srpske, Vučić je rekao da dok obavlja funkciju predsednika vlade nema pravo da govori o ličnim stavovima, kao i da je Vlada Srbije rekla sve što je imala o slučaju Karadžić.

POVEZANE VESTI

Subota 26.03.2016. 16:53
Nekritičko osuđivanje Srba i Srbije kao krivaca za raspad SFRJ, a posebno NATO bombardovanje naše zemlje započeto 24. 3. 1999. godine — predstavljaju uvod u današnja dešavanja širom Evrope. Napadi u Parizu i Briselu predstavljaju više nego jasan početak oružane pobune radikalnih islamista, a sve to veoma podseća na slične zločine koje su džihadisti i albanski teroristi činili u Bosni i Hercegovini i na Kosovu i Metohiji. Ono što je, takođe, činjenica jeste to da teroristi koji izvode akcije u Zapadnoj Evropi deo svoje logističke baze imaju u mudžahedinskim kampovima u Federaciji BiH, kao i to da u velikoj meri koriste komunikacione kanale koje je uspostavila albanska mafija. Jednom rečju, potpuno je jasno to da postoji akciono jedinstvo terorista na zapadu Evrope i onih terorista kojima je NATO stvorio države na Balkanu.
Subota 26.03.2016. 16:14
evo ti baš karamo staru ima u njoj mesta i za bataljon Idi-Aminove telesne garde smrdljivi švapski ispuvku,,,
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online