Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 16.03.2016.
10:10
Vestionline A

Princ stiže u Srbiju: Evo šta smo mu spremili

Britanski princ Čarls i njegova supruga Kamila danas (16. mart) i sutra će boraviti u Srbiji, gde će posetiti Beograd i Novi Sad, sastati se sa Njegovom svetosti patrijarhom srpskim Irinejom, kao i sa visokim zvaničnicima, predstavnicima javnog života.

Reuters
Prinčevski par najpre je boravio u Hrvatskoj: Čarls i Kamila u Zagrebu

Princ Čarls i njegova supruga Kamila, koji u Srbiju stižu u okviru zvanične posete regionu, imaće i niz aktivnosti usmerenih na promovisanje mira, obnavljanju kulturnog nasleđa i osnaživanja mladih u društvu.

Kako je ranije najavljeno iz Londona, zvanični program počeće polaganjem venaca na Spomen-kosturnicu branilaca Beograda 1914-1918. godine i na Vojnom groblju Komonvelta, s ciljem prisećanja na zajedničke borbe i žrtve vojnika iz Srbije, Velike Britanije i zemalja članica Komonvelta tokom Prvog svetskog rata.

Princ od Velsa će zatim posetiti patrijarha Irineja, a u nastavku programa prisustvovaće sastanku verskih lidera iz pravoslavne, rimokatoličke, anglikanske, islamske i jevrejske zajednice.

Njegova supruga, vojvotkinja od Kornvola, posetiće projekat porodične nege koji podržavaju UNICEF i Fondacija "Novak Đoković".

Drugog dana zvanične posete Srbiji, princ Čarls otputovaće u Novi Sad, gdje će posetiti Galeriju Matice srpske u kojoj će Britanski savet predstaviti rad umetnika iz Velike Britanije.

Princ Čarls posetiće i manastir Kovilj, u kome je monaška zajednica uključena u proizvodnju organskih proizvoda, kao i program rehabilitacije "Zemlja živih".

Njegova supruga biće gošća događaja na kojem će biti predstavljeni lokalni specijaliteti, a susrešće se i sa proizvođačima hrane i pića iz Velike Britanije koji rade u Srbiji.

U četvrtak uveče princ od Velsa i vojvotkinja od Kornvola biće specijalni gosti na prijemu u Narodnoj skupštini Srbije, gde će zvanice biti ljudi iz kulturnog, javnog, sportskog života.

Princ od Velsa Čarls i njegova supruga vojvotkinja od Kornvola Kamila boravili su u Hrvatskoj od 14. marta, a posle Srbije otputovaće u Crnu Goru, gdje će boraviti do 19. marta.

Princ od Velsa posljednji put boravio je u Beogradu 1978. godine, a na Kosovu je bio 1999. godine. Posljednji put je sa vojvotkinjom od Kornvola bio u regionu 2007. godine, kada su posjetili BiH.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online