Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Nedelja 13.03.2016.
12:22
Tanjug, Vestionline A

Evo šta je Vulin ispričao Rusima

Predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin u intervjuu radiju Sputnik, pričao je o predstojećim izborima, o NATO-u, gej brakovima, Miloševiću, Rezoluciji o Srebrenici i Evropskoj uniji.

Tanjug
Vulin Rusima: To što je ste stavili veto na rezoluciju o Srebrenici je velika stvar

Predsednik PS koji na izbore izlazi u koaliciji sa SNS očekuje apsoloutnu pobedu na izborima ali ne bez borbe i poziva građane da izađu na izbore jer im, kako kaže "ne odgovara mala izlaznost".

- Mislim da smo nešto promenili na bolje i treba nam mandat da završimo započeto. Nije bilo masovnog otpuštanja, povećana je zaposlenost, uveden je obracunski listić nije bilo smanjenja socijalnih davanja, povećavamo porodiljski dodatak, kao i dodatak za decu sa invaliditetom - rekao je on.

Predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin izjavio je da ako se on i njegova stranka pitaju u Srbija neće ući u NATO niti će legalizovati gej brakove. U intervjuu radiju Sputnik, Vulin je rekao da će Srbija uvek biti zahvalan Rusiji za veto u SB UN na Rezoluciju u Srebrenici.

Milošević nije prodao Srpsku

Komentarišući obeležavanje desetogodišnjice smrti Slobodana Miloševića i svoju posetu Miloševićevom grobu, on je potvrdio stav da je vreme da se laži o Miloševiću rasprše.

- Da li se sećate 'kiparskih milijardi', na primer? Ceo svet je tražio te kiparske milijarde, a ispostavilo se da ih nema. Sećate se svih onih laži da je Milošević prodao Republiku Srpsku, prodao Republiku Srpsku Krajinu, da je njegova politika bila ovakva. Nije, pokazalo se da ništa od toga nije istina - rekao je on.

Na pitanje koliko se politika EU prema Srbiji promenila u odnosu na to vreme, on je rekao da ima razlike, prvenstveno što sada Srbiju doživljavaju kao zemlju koja ima pravo na samostalni stav, a vlada se upravo tako i ponaša.

Nije ni Rusija pod Jeljcinom više

On napominje da se i Rusija promenila u odnosu na vreme Borisa Jeljcina kada je Srbiji uvela sankcije.

- Rusija ima svoje interese ali ono što razlikuje Rusiju od nekih drugih velikih sila jeste što ume i zbog tako male zemlje da nekad odustane od svojih interesa To što je Rusija stavila veto u Savetu bezbednosti nije nimalo jednostavno. Ne znam da li je to Rusija ikada uradila kada su u pitanju stvari iz evropske oblasti - zaključio je Vulin.

POVEZANE VESTI

Nedelja 13.03.2016. 16:59
Вулине био си Социјалиста а сада си фашииста јер желиш Србију у ЕУ .
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online