Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 08.03.2016.
05:14
D. Dekić - Vesti A

Većini se angažman ogadio

Izgleda da su se poznate ličnosti Srbije opametile pa među onima koji pomažu partijama i ulazeći u trku za funkcije u novoj vlasti nema nijednog zvučnog imena iz sveta nauke, kulture i sporta.

A. Čukić
Pojačanje: Ljiljana Habjanović Đurović

Vladajući naprednjaci koji su "pikirali" Dragana Džajića i Emira Kusturicu morali su da se zadovolje kandidatima ne tako blistavih biografija, pa čak i sa onima koji imaju mrlje u karijeri.
Na listi SNS-a osmo mesto je zauzeo vojni komentator Miroslav Lazanski. U istom jatu je i vojni analitičar Zoran Dragišić.

Njih dvojica su u jednoj TV emisiji ušli u sukob jer je Lazanski ukazivao na opasnost usvajanja rezolucije o Srebrenci u UN, dok je Dragišić tvrdio da je ona beznačajna.

Pominjan i kao mogući ministar odbrane, Lazanski je poznat i kao dugogodišnji član žirija Izbora za mis. Sledi ga književnica Ljiljana Habjanović-Đurović, bivša novinarka i deo partije JUL Miloševićeve supruge Mirjane Marković. Automobilski as Dušan Borković stavljen je na 11. mesto liste SNS-a, a od sportista tu je javnosti malo poznati selektor Teniske reprezentacije Bogdan Obradović. Ispred njega na listi je operska pevačica Jadranka Jovanović koje u javnosti nije bilo gotovo godinu dana.

Najjača opoziciona Demokratska stranka na aprilske izbore ide isključivo sa političarima, mada su je u vreme kada je bila na vlasti podržavali mnogi umetnici, a glumci Branislav Lečić i Voja Brajović bili i ministri kulture.

Ulazak javnih ličnosti u politiku, prema oceni analitičara Milana Damjanca motivisan je sa nekoliko razloga.

- Prvenstveni razlog je što smatraju da se nisu dovoljno ostvarili u sopstvenoj profesiji. Tu se prepliće i njihova ambicija da prošire angažman i na druga polja, a kod nekih je prisutna i želja da se više o njima čuje u javnosti - kaže ovaj filozof za "Vesti".

Poznati "izdajnici"

Dolaskom SNS-a na vlast javnost je poprilično uzburkala prozivka Dragana Kolarevića, pomoćnika ministra kulture, kome su zasmetale javne ličnosti koje su podržale DS i LDP. On ih je optužio da su izvršioci pogubne antisrpske politike.
Na tu listu svrstao je, između ostalih, Zdravka Čolića, Bajagu, Miru Banjac, Radoša Bajića, Predraga Ejdusa, Daru Džokić, Seku Sabljić, pokojnog Boru Todorovića...

Sa druge strane, niz proslavljenih koji su ranije podržavali DS, on vidi kao "konformističku elitu iz kruga dvojke", među kojom se našao i deo umetnika naviklih na protežiranje.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online