Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Ponedeljak 07.03.2016.
13:49
Vestionline A

Jugozapadna Srbija zavejana i bez struje

U opštini Prijepolje je usled obilnih snežnih padavina bez električne energije oko dve hiljade domaćinstava, dok je saobraćaj prema Crnoj Gori potpuno obustavljen. U planinskim selima kod Nove Varoši bez struje je oko 800 domaćinstava, a izlivanje mnogobrojnih planinskih potoka i pojava klizišta ugrožavaju stanovnike.

Tanjug/AP
Velika količina kiše i snega pala je na području Zlatiborskog okruga

U Prijepolju je, zbog drveća koje je pod teretom snega popadalo na državnom putu prema Crnoj Gori, saobraćaj trenutno potpuno obustavljen, dok ekipe na terenu pokušavaju da ga normalizuju.

Predsednik opštine Prijepolje i komandant kriznog štaba Emir Hašimbegović izjavio je da je bez električne energije oko dve hiljade domaćinstava u selima Kamena Gora, Jabuka, Aljinovići, Muškovina i Pravoševo gde je snežni prekrivač visine preko 60 centimentara.

- Očekuje se dolazak ekipa iz okolnih mesta kako bi se što pre regulisalo snabdevanje električnom energijom - rekao je Hašimbegović.

Vodostaj reke Lim je u blagom porastu, ali se u toku dana očekuje njegovo opadanje.

Bez struje četvrtina opštine

U Novoj Varoši je od sveta odsečeno više planinskih zaseoka a zbog neprohodnih puteva nije bilo nastave u matičnim osnovnim školama u Jasenovu, Akmačićima i Božetićima i njihovim izdvojenim odeljenjima.

Polomljeno je preko 50 drvenih, betonskih i metalnih stubova u niskonaponskoj elektromreži i stubnih trafostanica, a oštećen je i dalekovod u Kokinom Brodu koji strujom napaja sela oko Uvca.

- U planinskim selima palo je oko 20 centimetara vlažnog snega. Bez struje je četvrtina teritorije opštine, a najteža situacija je u mesnim zajednicama Jasenovo, Božetići, Akmačići, Rutoši i Draglica. Žice elektovodova popadale su po seoskim saobraćajnicama i dvorištima pa je najpreče da se isključe sa napona kako ne bi neko stradao. Angažovaćemo i svu raspoloživu mehanizaciju da očisti planinske puteve jer se do oštećenih dalekovoda može jedino pešice - rekao je Ivan Mladenović, koji predsedava Privremenim organom u opštini Nova Varoš.

- Nabujali potoci odneli su više propusta i drvenih mostova u Bistrici, Draževićima i Klaku, a klizište je u Trudovu povuklo dalekovod. U prekidu je saobraćaj na više lokalnih putnih pravaca kao i regionalnom putu Kokin Brod-Ljubiš, a česti su i odroni pa se vozačima savetuje oprez - apeluje Miroljub Šaponjić, direktor Direkcije za izgradnju opštine.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 07.03.2016. 13:57
Bice bolje kad - tad. Prirodne katastrofe su donekle nepredvidive i skupe ali je jedno sigurno - sa obecanjima ih je nemoguce spreciti.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online