Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Subota 30.01.2016.
06:00
J. L. Petković - Vesti A

Neko, ipak, zaobilazi istinu!

Da su ljudska prava Srba na Kosovu ugrožena, to znaju svi, kao i da je se predugo čeka na Zajednicu srpskih opština. Zato Aleksandar Đikić, predsednik Srpskog nacionalnog foruma, komentarišući Rezoluciju Parlamentarne skupštine Saveta Evrope o stanju ljudskih prava na Kosovu i nastavak dijaloga Beograda i Prištine u Briselu za oba događaja ironično za "Vesti" kaže: "Dobili smo da 6:0".

Reuters
Savet Evrope

- Šta god da uradi naša diplomatija, to je minorno u odnosu na situaciju na terenu. I u Savetu Evrope kažu da će se Zajednica srpskih opština formirati po dogovorenim principima, a to je u pravnom sistemu Kosova. I sam Mustafa je kazao da ZSO ne može biti mimo Ustava Kosova - pojašnjava Đikić.

Iako je Đurić kazao da Mustafa laže, Đikić ističe da ipak "neko ne govori istinu". On dodaje da je ranije u sličnim situacijama, kada dođe do realizacije dogovora, "bliže istini bilo ono što govore predstavnici Prištine".

Ko laže

Usvajanje Rezolucije PS SE došlo je odmah nakon poslednje runde pregovora u Briselu, koja se završila - pogrešnim interpretacijama! Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić kritikovao je kosovskog premijera Isu Mustafu da je izrekao laž o formiranju ZSO. Đurić je kazao da je laž i tvrdnja Mustafe da nije dogovoreno da se odmah počne s izradom statuta ZSO.

- Problem Srba iz Đakovice je paradigma stanja ljudskih prava na Kosovu. Oni nemaju pristup svojim kućama i imanjima. O kakvim pravima mi pričamo? Sve drugo što se podmeće su šarene laže. Tačno je da su kretanja slobodnija nego ranije, ali to nije najveći domet ljudskih prava. Na hiljade hektara srpske imovine je i dalje uzurpirano, kao i njihove kuće, njihova prava pogažena su do krajnjih granica - zaključuje Đikić.

Šefica delegacije Skupštine Srbije pri Parlamentarnoj skupštini SE Aleksandra Đurović ocenila je da je Rezolucija povoljna za Srbiju "imajući u vidu da su odbijena sva tri amandana kosovskih Albanaca". Kako je rekla, odbijeni su amandmani albanske strane kojima su, između ostalog, hteli da se iz Rezolucije izbriše obaveza formiranja Zajednice srpskih opština. Ona je dodala da je glasanjem u plenumu usvojena rezolucija koju je predložio izvestilac Avgustin Konda iz Španije.

- Rezolucija je povoljna za nas i ima dosta kritika na račun korupcije i poštovanja ljudskih prava. Gospodin Konda i Savet Evrope imaju stav da ostaju pri statusnoj neutralnosti i poštovanju vrednosti kojima se bavi Savet Evrope - navela je Aleksandra Đurović.

Član delegacije Skupštine Srbije pri Parlamentarnoj skupštini SE Žarko Obradović kaže da Rezolucija "konstatuje brojne negativne pojave i događaje, na koje Srbija već 17 godina ukazuje, a na koje i do danas nisu dobijeni odgovori".

POVEZANE VESTI

Subota 30.01.2016. 09:01
Sto se tice tog problema ova vladajuca Bagra iz Beograda bolje da zatvori usta,da ne siri smrad.Vi ste davni dana prodali Srbe na Kosovu,zato ce te u prokletiju....
Subota 30.01.2016. 11:01
За све ове проблеме у Србији крив је народ Србије .Као прво народ србије је 2000.год. довео на власт ДС који су желели србију у ЕУ и НАТО . као друго народ Србије је довео на власт Тадића који је ухапсио Ратка Младића . као треће шииптари су 2008.год. прогласили Косово као Републику а народ србије није протестовао . ДС - Стефановић је почео потписивање Бриселског споразума а народ Србије ни тада није протестовао.Вучић и Дачић су отворили прелазе са Косовом али Срби су и тада ћутали нису желели ни тада да протестују.СРС - Шешељ је изашо на улице и запалио заставу САД и ЕУ али народ србије је изашо сасвим мало.Изашле странке ДСС и двери на улице али и тада је изашло само око 200 човека .Тачна је Слободанова реченица : " Не нападају Србију због Милошевића већ Милошевића због Србије ".ЕУ = фашиисти желе да Србија нестане са Географске карте .
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online