Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Petak 29.01.2016.
04:00
Đ. Barović - Vesti A

Srbija obnavlja Srebrenicu

Petočlana delegacija opštine Srebrenica, predvođena načelnikom Ćamilom Durakovićem i predsednikom Skupštine Milošem Milovanovićem, predstavila je juče u Beogradu potpredsednici Vlade Zorani Mihajlović četiri projekta koji bi mogli da budu finansirani iz budžeta Srbije sa ukupno tri miliona evra.

Tanjug
Pogled u budućnost, a ne u prošlost: Petočlana delegacija Srebrenice u Vladi Srbije

Ukoliko dođe do dogovora, već na proleće bi mogla da počne izgradnja dečjeg obdaništa u Srebrenici, rekonstrukcija šest kilometara puta u centru grada, ali i izgradnja mosta na jezeru Perućac koji je porušen tokom rata.

Četvrti projekat koji su čelnici ove opštine predstavili u Beogradu jeste izgradnja proizvodne hale u industrijskoj zoni Srebrenice.

- Dogovoreno je da Skupština opštine Srebrenica najpre donese odluke kojim se ovi projekti formalno odobravaju, a zatim će se formirati zajednički operativni timovi Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije i opštine Srebrenica. Zajednički ćemo raditi na kompletiranju projektne dokumentacije i preciziranju administrativnih mehanizama po kojima će realizovati projekti - rekao je za "Vesti" Miloš Milovanović, predsednik Skupštine opštine Srebrenice.

Odmah posle sastanka, Zorana Mihajlović je potvrdila da će Vlada Srbije održati obećanje koje je dao premijer Vučić i finansirati infrastrukturne projekte koji će omogućiti bolji život građana Srebrenice i jačanje dobrosusedskih odnosa dve države.

- Naravno, razgovor o ovim projektima danas ne bi bio moguć da u prethodnom periodu nismo uredili naš budžet i sproveli mere fiskalne konsolidacije - kazala je Mihajlovićeva.

Načelnik opštine Srebrenica Ćamil Duraković je objasnio da sva četiri projekta imaju i "životan, ali i simboličan značaj" za sve građane Srebrenice.

- Projekti su odabrani tako da pokrivaju različite oblasti od značaja za razvoj Srebrenice i sprovodiće se u interesu svih naših građana - rekao je Duraković.
 

POVEZANE VESTI

Petak 29.01.2016. 06:31
Узима пензионерима , поклања 22 милиона арапима и гради сребреницу од наших пара. То може само непријатељ Србије.
Petak 29.01.2016. 07:40
Шта све неће да се сети овај вагиноусни смрдов само да се увуче у гузицу својим газдама на Западу.
Petak 29.01.2016. 21:16
Ne mogu verovati,ne mogu verovati.E ljudi šta nas još neće snaći-Vučić,Mihajlovićka,i ostali srpski otpatci.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online