Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 27.01.2016.
15:06
B. Živančević - Vesti A

Pametnom je dovoljno zviždati jednom, Nikoliću mora više puta

Da su predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću zviždali za svaki gaf koji je napravio u poslednjih deset dana zvonilo bi mu u glavi do kraja mandata. Međutim, on u takvoj reakciji onih koji nisu članovi njegove navodno bivše stranke nije video ništa loše - obraz ko đon - te je nastavio da sipa bisere koje su mu smišljali njegovi savetnici u Predsedništvu, bivši "patuljci" Radikalne stranke.

Tanjug
Ko to tamo zviždi: Predsednik Srbije Tomislav Nikolić

Iako su ga navijači u Areni na otvaranju Evropskog vaterpolo prvenstva "pozdravili" višeminutnim zviždukom koji je ipak nadjačao, kako su ga nazvali naprednjački mediji, istorijski aplauz koji su pristalice SNS uputile svom lideru a Nikolićevom i Šešeljevom političkom čedu Aleksandru Vučiću na sednici Glavnog odbora kada je doneo historijsku odluku da - raspiše izbore, predsednik Srbije se nije dao zbuniti. Ispravljenih leđa ali spuštenih ramena stoički je izdržao nove salve zvižduka koje su ga pratile sve vreme dok je srpskim vaterpolistima kačio medalje o vrat.

A onda je pre par dana otputovao u rodni Kragujevac gde je ponet nostalgijom rešio da se obrati direktno - Bogu, kome je, polažući nekakvu skalameriju u rupu u zemlji, poručio da ne osporava ono što čovek (čitaj: on) započne. Zatim je kao što i priliči predsedniku svih Mađara, Roma, Albanaca, Bošnjaka, Bugara, Slovaka, Hrvata, Crnogoraca, Bunjevaca, Vlaha, Rusina, Čeha, Nemaca, Slovenaca i Srba koji žive u Srbiji, raspleo priču o očuvanju srpskog genetskog koda. A onda je, kao i svaki fakultetski obrazovan čovek koji je, bar na funkciji, video sveta, obznanio da je važno "sačuvati najbitnije i najlepše karakteristike srpskog naroda" i da "deca treba da se rađaju ovde, sa srpskim genetskim materijalom, sa srpskim kodom". Nismo mi bez razloga nebeski narod!

Najverovatnije na direktnoj vezi s bogom

Sklon proročanstvima, posebnom onima koja govore da će "žuti ljudi piti vodu sa reke Morave", Nikolić, koga je u stopu danima pratila sena vladike šumadijskog koji je okadio onu rupu putem koje je predsednik Srbije komunicirao sa bogom, na javne napade zbog te izjave je odgovario da to nije jeres!?

Kao što i priliči predsedniku Srbije, koji je svojim građanima čestitao sve pravoslavne praznike, ali ne i jevrejske, muslimanske i katoličke, Nikolić izrazi zabrinutost što je "srpska nacija u krizi" i odvali da "on samo želi da Srbija stvori uslove svojim građanima, među njima i Srbima, da produže vrstu". Pretpostavlja brižni predsednik da Hrvati, Bunjevci i Nemci takođe imaju srpski genetski kod, jer smo mi narod najstariji.

A ko će nama pomoći 24. aprila?

I onda se neki stranci čude što građani Srbije zvižde svom predsedniku, ocenjujući da to ne bi moglo da se desi ni u jednoj državi sveta. Ali ni u jednoj državi sveta presednik države nije optužen od dela javnosti da je kupio diplomu, nije prećutno pristao i pomagao otcepljenje dela teritorije svoje zemlje niti je rešio da raspusti parlament čije su predstavnike birali građani samo da ne bi povredio sujetu svog političkog posinka i uznemirio ga zahtevom da podnese ostavku kako bi Srbija dobila uslove za raspisivanje izbora.

Nama ostaje da svi zajedno, a svako za sebe, iskopamo po jednu rupu u zemlji i u nju izgovorimo svoje tajne i želje. Svi već znamo da su u "Cara Trojana kozje uši", ali sa nepostojećom opozicijom to je izgleda jedini način da nas bog pogleda ovog proleća, tačnije 24. aprila!

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online