Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
16
Četvrtak 14.01.2016.
12:53
Tanjug A

Vanredni izbori moguća opcija

Premijer Aleksandar Vučić rekao je da su mogući vanredni izbori u 2016. godini i da postoji samo jedan razlog da ih ne bude - eventualno usporavanje reformi.

Tanjug
U Srbiji se ide od laži do laži

- Opcija izbora moguća. Nemamo konačnu odluku, ali je moguće. Razlozi su brojni. Međutim, kada neko priča da su zvižduci razlog, to je smešno. Trpeo sam najgore uvrede, mogu da pretrpim i paradajz, i jaja, i uvrede, i najteže reči, pa sam sutra nasmejan, to je moj posao - rekao je Vučić.

Vučić je naveo i da ako neko želi "veću rekonstrukciju" ili izradu programa do 2020. godine, onda su izbori bolja opcija.

 


- Ja se nikada nisam rukovodio stranačkim razlozima i nikada neću, mene zanima samo Srbija. Ponoviću, ako ne dobijemo poverenje građana, ja neću opterećivati ni stranku, mene ne interesuju stranačke stvari, mene interesuje samo šta je dobro, a šta je loše za Srbiju - rekao je Vučić.

Prema njegovim rečima, udruživanje opozicije je stvar njihove dobre volje, ali ocenjuje da se udružuju i oni koji o istim stvarima ne misle isto.

- Vidim strast i mržnju prema SNS i meni, to je sve u redu. Izbori su divna demokratska ustanova, ne plašim se gubitka vlasti, radio sam pošteno, nikada nisam ništa ukrao, jesam grešio, grešiću i ubuduće, živ sam čovek, ali mislim da nijednu nepristojnost nisam izgovorio niti napravio. Zemlju nisam obrukao, na narodu je da proceni da li je narod za plan i program ili za nešto drugo - istakao je Vučić.

Na novinarsko pitanje da li će, ukoliko budu raspisani izbori, ministar Bratislav Gašić ostati na funkciji do njihovog održavanja, Vučić je rekao: "Držim do svoje reči, ispuniću obećanje. Neko je na Tviteru opet to pustio, a bolje slušajte šta ja kažem nego špekulacije."

Premijer je obećao da će Gašić definitivno biti smenjen sa funkcije u januaru.

- Jedini razlog što ne mogu da kažem da ću to da apsolutno učinim, jeste da vidimo da li bi na bilo koji način to moglo da uspori ekonomske. Makar 15, 20 ili 30 dana. Svi ostali razlozi idu u prilog izborima - rekao je Vučić.


On je ponovio da će se o konačnoj odluci konsultovati sa predsednikom Srbijem i stranačkim organima. Vučić nije potvrdio da se juče sastao sa predsednikom Tomislavom Nikolićem i naveo je da "neće pričati o nečemu što nije najavljivano".

Govoreći o atmosferi u zemlji, Vučić je rekao da se u Srbiji "ide od laži do laži" i da se javnost bavi glupostima, jer su pojedinci izgubili privilegije i mogućnost da se bave korupcijom.

- Do juče smo pričali o lažnim stanovima Siniše Malog, što nije istina, o lažnoj reklami SNS na utakmici, što se nije dogodilo - rekao je Vučić.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 14.01.2016. 13:28
Ne brini,reci Srbima samo, da ce u "EU"- i svi ce glasati za tebe....
Četvrtak 14.01.2016. 13:08
smrad bi vec sada da se osigura do 2020,kao sto mu ameika predlaze,posto je opozicija odavno otisla u qrac.u protivnom bi na izborima 2018.popuusio zbog represivnih mera na obicne izmanipulisane gradjane
Četvrtak 14.01.2016. 13:01
''Trpeo sam najgore uvrede,radio sam posteno,zemlju nisam nikad obrukao...''
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online