Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Ponedeljak 11.01.2016.
22:05
Srna A

"Jak saveznik zaštitiće Srbiju od svakog agresora"

Prisustvo jake vojne države-saveznika Srbije umiriće bilo kog agresora, istakao je vicepremijer Rusije zadužen za vojno-industrijski kompleks Dmitrij Rogozin. Rogozin, koji je premijeru Srbije Aleksandru Vučiću poklonio maketu borbenog sistema "S-300", ističe da moguće isporuke ruskog oružja Srbiji nisu uperene protiv bilo koga, nego imaju zadatak da zemlja saveznik reši problem svoje bezbednosti.

Reuters
Podrška iz Moskve: Dmitrij Rogozin boravi u Srbiji

- Nikako ne bismo želeli da Hrvati, ili neko drugi, doživljava moguće isporuke oružja Srbiji kao nešto što je upereno protiv njih. Ne, to je za Srbiju, a ne protiv nekog - rekao je Rogozin za "Sputnjik".

Na pitanje kako Rusija može pomoći Srbiji da odgovori na činjenicu da je Hrvatska odlučila da kupi ili dobije od Amerike ofanzivno oružje, Rogozin kaže da se Rusija s poštovanjem odnosi prema tome kako Srbija želi da osigura svoju bezbednost i da isporuka sistema, kao što su sistemi PVO ili protivraketne odbrane, nije pretnja za bilo koje zemlje.

- S poštovanjem se odnosimo prema Hrvatskoj ili bilo kojoj drugoj zemlji balkanskog regiona i Evrope. Imamo jednak odnos prema njima. Mi razmatramo to pitanje na tehničkom planu, moramo da vidimo za šta je taj sistem koji se traži, za zaštitu od kakvih pretnji. To je pitanje Beograda, Srbije. Naš zadatak je jedan, da učinimo tako da naši saveznici, zemlje koje poštujemo i s kojima smo istorijski povezani, ne osećaju problem vlastite bezbednosti - dodao je Rogozin.

Što se tiče toga kakav će to biti sistem, Rogozin kaže da to zavisi od vojnika, Rusa i Srba koji treba da odrede šta odgovara finansijski, da ne bude skupo, da odgovara po efikasnosti primene, da se njime lokalizuju neki rizici.

- Bitno je od kog oružja se treba braniti. Ako je reč o oružju koje se pojavljuje u zemljama NATO u okolini Srbije to, takođe, nameće mnoga pitanja. Jer informacija da će susedi Srbije dobiti udarno oružje ne izaziva optimizam, a Rusija govori o odbrambenim sredstvima, sistemima jer se PVO ne može iskoristiti za napad, nego uvek za zaštitu. To je sredstvo koje treba da neutrališe agresiju iz vazduha ali nije sredstvo za agresiju - pojasnio je Rogozin.

Bolji od Amerike

Rogozin je rekao da će Rusija do 2020. godine imati najsavremeniju vojsku u Evropi, sa oružjem koje po kvalitetu prevazilazi američko.

- To će nam omogućiti da budemo veoma sigurni da se razvijamo i budemo bezbedni, i da svojim građanima i svojim saveznicima osiguramo bezbednost - zaključio je Rogozin.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 11.01.2016. 22:18
Руси-наша браћа по крви, вјери и оружју. И освета наша црвена ће бити!
Ponedeljak 11.01.2016. 23:12
Брате Рогозин Србији не треба непријатељ ми смо Срби сами себи непријатељи , па ми Срби неможемо да се гледамо и желимо један другоме одмах смрт.Пљујемо један другога .Вређамо се између себе.Србин Србину жели душу да извади .
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online