Sreda 17. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Subota 26.12.2015.
10:00
Vestionline, Tanjug A

"Pobedio bih na izborima i bez SNS-a, ali neću bez Vučića"

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je u subotu da postoji mogućnost da se opet kandiduje na predsedničkim izborima i da bi mogao da pobedi i bez SNS-a, ali da mu to ne pada na pamet.

Tanjug
Nikolić: Ako sve bude kako treba, šta ću vam ja?

- Čini mi se da sam u nekim prelomnim trenucima Srbiji bio izuzetno potreban i da se videlo da sam mnogo pomogao, ali ako sve bude išlo kako treba i ne budem potreban, šta ću ja ovde - rekao je on u intervjuu Sputnjiku, naglasivši da će Srbija odlučiti ko joj treba, a ko ne.

O svemu sa Vučićem

Da li će biti kandidat SNS-a zavisi, kaže Nikolić, od razgovora sa premijerom Aleksandrom Vučićem, ali napominje da će mu pre toga reći da li to želi ili ne.

- Ako bih bio u ovakvoj zdravstvenoj situaciji mogao bih da se kandidujem. O tome ćemo razgovarati Aleksandar Vučić i ja - o tome da li sam potreban Srbiji ili nisam - ističe Nikolić.

Sa Vučićem, naglasio je, nije ni u kakvom sukobu.

Upitan da li bi bio protivkandidat Vučiću ako bi se on kandidovao, Nikolić odgovara da ne bi bio protivkandidat ni čoveku iz SNS-a koga nikad u životu nije video.

- Ne bih voleo da pobedim, a da budem kandidat koji se suprotstavio SNS-u. Mada, i ta pobeda bi mogla da se ostvari, ali meni to ne pada na pamet - kaže i dodaje da mu je samo bitno da bude kandidat onih ljudi koje ceni, poštuje i voli.

Došao sam do vrha

Nikolić navodi da je njegova politička karijera dovedena do vrha, te da je u najtežim okolnostima sve u politici u Srbiji izborio, u okolnostima u kojima bi se mnogi drugi predali.

Kako kaže, želeo je da pobedi jer je znao da Srbija posle toga mora da se promeni i ona se promenila.

- Ako vremena i dalje budu teška i ako treba pronaći meru između uticaja Istoka i Zapada, ako treba pomoći vladi da prođe u tom lavirintu, da se taj srpski brod provede, ja sam tu - poručuje Nikolić.

Ne valja što nemamo opoziciju

Kaže i da SNS nema opoziciju, jer je došlo do zamora ideja, ali ističe da ne valja kada nema dobre opozicije.

- Ne valja kad nema alternative. Život bez alternative nije život. Politička scena mora da rađa novi život, inače postaje bara - zaključio je predsednik Nikolić.

POVEZANE VESTI

Subota 26.12.2015. 16:31
Ako bih bio u ovakvoj zdravstvenoj situaciji mogao bih da se kandidujem. O tome ćemo razgovarati Aleksandar Vučić i ja - o tome da li sam potreban Srbiji ili nisam - ističe Nikolić...............................Nepotrebni i suvisni kamen oko vrata Srbiji ste oboica.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online