Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Ponedeljak 07.12.2015.
14:12
Vestionline, Tanjug A

Premijer ne može da govori od tuge: Kako sam Bati rekao da mora da ode?

"Jutros u 7 je Bata bio kod mene jer je neko u lice to morao da mu kaže", rekao je premijer Aleksandar Vučić o smeni ministra odbrane Bratislava Gašića zbog vređanja novinarke televizije B92.

Tanjug
Premijer: Bata je vodio računa o mom životu

Premijer je istakao da je odluku o Gašiću doneo zbog politike pristojne, poštene i uspešne Srbije, a ne zbog napada i orkestrirane kampanje onih koji ćute na pljačke i nepoštenje drugih.

- Uvek sam bio protiv hajki i harangi i uvek sam postavljao i svoja leđa i glavu za sve svoje ministre koji su bili izloženi besprizornim napadima, kada su bili krivi samo zato što su ministri u mojoj vladi ili kada su prosto napadani zato što neko mora za nešto da bude kriv. Postavljao sam sebe kao štit, zaštitio sam ih od lažnih napada. Time sam štitio Srbiju, istinu i pravdu... Od ovoga sto je uradio Gašić, za to ne mogu da iznađem izvinjenje, ni opravdanje - rekao je Vučić i izvinio se novinarki B92 u ime cele vlade.

"Od tuge ne mogu da govorim"

On je zapitao zašto oni koji su opljačkali hendikepiranu decu nisu podnosili ostavke, a umesto toga mu, kaže, drže moralne pridike i predavanja.

- Od tuge ne mogu da govorim o tom licemerju i bezobraziliku. Ne trebaju mi kampanje, ne treba mi nijedno udruženje. To je moja odluka i jutros u 7 je Bata bio kod mene, jer neko u lice je to morao da mu kaže - rekao je premijer i istakao da je Gašić bio lojalniji saradnik od svih drugih.

- Ali morao sam to da uradim, jer sam građanima obećao da se mi borimo za bolju i normalnu Srbiju.

Ne može da prođe kao šala

Premijer ne isključuje da je možda i preterao u ovoj reakciji, te da će se neko u SNS-u i ljutiti zbog ovakve njegove odluke, ali misli da je ovo dobro jer je to potvrda onog što su govorili.

- Ne mislim da to što je Bata uradio može da se svede na neukusnu šalu - rekao je premijer i ponovio da ovako nešto ne sme da se ponovi.

- Nisam, kazao je, od onih čistunaca, ali ova žena ništa nije uradila, nizašta nije bila kriva, ničim nije bio isprovociran ma koliko ja za to njegovo ponašanje tražio oravdanje.

Bata podneo tešku kaznu?

- Bata Gašić je podneo tešku kaznu za nešto za šta drugi nisu. Danas podvlačimo crtu i pravimo razliku - naveo je premijer Vučić i istakao da ne može neko da se vređa zato što je žena.

- Ne možemo da imamo takav odnos. Sa tim moramo da prekinemo. Ne ulazim u proceduru. Ne zna ko će ga zameniti. Bata Gašić je jedan od mojih najbližih saradnika, moj najbolji prijatelj, neko ko brine o mom životu - kazao je premijer napomenuvši da u ovom trenutku ne zna ko će Gašića zameniti na poziciji ministra odbrane.

"Ne znam ko će zameniti Batu"

Premijer je rekao da će se u narednim danima videti kako će smena biti tehnički izvedena i naveo da ta izjava jedini razlog za smenu Gašića, ali da je to "krupna stvar".

- Bata Gašić je moj prijatelj, na kraju i čovek koji vodi računa o mom životu. Radio je svoj posao bolje nego ja kada sam bio ministar odbrane, a deset puta bolje od onih koji ga danas kritikuju. Razgovarao sam više puta sa njim. Mogli smo da se igramo da on podnosi ostavku, ali nismo. Mislim da će Bata ovo da razume - rekao je Vučić i dodao da ne zna ko će doći na mesto ministra odbrane.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 07.12.2015. 15:21
He, he, he - ne moze od tuge da govori a samo je jednog ministra smenio?? Ma idi bezi, "profesionalnost" jednog premijera koji hvata na sentimentalnost (nikada nije ni prestajao) u narodu, je za svaku osudu i izricanje nepoverenja u premijera..
Ponedeljak 07.12.2015. 17:29
Aj stani ispred ogledala i reci to "sebi" i tom demonu u tebi! U paketu da se ispruzite!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online