Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Nedelja 29.11.2015.
10:06
politika.rs A

Počela predizborna trka: Dačić neće da ruši sam sebe

Država je i više nego dovoljno jaka da može da spreči neki pokušaj nasilnog preuzimanja vlasti, ali to ne znači da ne postoje činjenice koje ukazuju da postoji organizovan i kooridniran rad protiv vlade, izjavio je za "Politiku" ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.

Tanjug
Neće da ruši sam sebe, ali možda hoće druge

- Ova vlada je preduzela niz koraka koje niko drugi nije imao hrabrosti da preduzme u prošlosti. Naravno da postoji opasnost, odnosno više opasnosti od rušenja vlade, ali je najveća ta koja se krije u našem mentalitetu - rekao je Dačić.

On je dodao i da nekima iz našeg okruženja ne odgovara da u Srbiji postoji stabilna vlast već da stalno postoji politička nestabilnost gde bi izvlačenjem jedne kockice iz mozaika mogao da padne čitav sistem.

- Mi smo deo vlade, nisam valjda toliko glup da rušim sam sebe. S tog aspekta, (premijer Aleksandar) Vučić može da bude miran jer ja to ne radim ne zbog njega nego zato što imamo taj dogovor koji podrazumeva našu saradnju - rekao je Dačić i istakao: - Ako on (Vučić) nije zadovoljan tom saradnjom, nema nikakvog problema da SPS ne bude više deo vladajućeg bloka.

Na pitanje da li je ovo atmosfera za prevremene izbore i šta bi oni doneli, potpredsednik vlade je naveo da bi na tim izborima rezultat vladajućih stranaka bio isti, ako ne i veći od onih na prošlim izborima.

- Ako ih bude, ja te izbore mogu da definišem kao jedan odgovor na stalne napade. Dvojac Tadić-Jovanović kaže da su izbori jedino rešenje. Oni se predstavljaju kao neka alternativa, kakva su oni alternativa? - naveo je Dačić, koji je i lider SPS, koalicionog partnera vladjućih naprednjaka.

- Narod je jedini politički sudija. Vi nekoga možete da volite ili ne volite, ali morate da poštujete rezultate izbora, Ja mogu da razumem da opozicija mrzi Vučića, ali ne mogu da razumem da zbog toga mrze i Srbiju - istakao je Dačić.

POVEZANE VESTI

Nedelja 29.11.2015. 11:03
Дачићу ти уопште немаш срам , душу ни срце.2000.год. био си против уласка Србије у ЕУ и НАТО а сада желиш.2000.год. био си против ДС али ДС је теби дао милијарде евра и направили сте владу са ДС .Сада си са СНС - Вучића .Тебе интересују само паре а за народ Србије и за Србију заболе те уво.Потписујеш све што ти каже Вашингтон и Брисел.Кажеш да је Крим Украјински а против си Референдума у Републику Српску .Дачићу дабогда ти деца љубила слику на бандеру.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online