Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Sreda 25.11.2015.
20:33
rs-lat.sputniknews.com A

Nikolić: Bajden ima razumevanja što nećemo u NATO

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je u sredu uveče da je u razgovoru sa potpredsednikom SAD Džozefom Bajednom u Zagrebu bilo reči o saradnji u Jugoistočnoj Evropi, stavu Srbije prema NATO i migrantskoj krizi, kao i da je Bajden pružio punu podršku Srbiji na evropskom putu.

Reuters
Važno da je Bajden zadovoljan

Bajden je zadovoljan napretkom koji smo postigli u saradnji u Jugoistočnoj Evropi i potpuno podržava želju Srbije da ispuni sve uslove kako bi postala članica EU, rekao je Nikolić. 

- On je rekao da je obavešten i saglasan s tim da je naš stav da Srbija nema nameru da traži prijem u NATO i da on to potpuno razume, ali da će podržati ostale zemlje članice bivše Jugoslavije da postanu članice NATO - dodao je Nikolić.  

Američki potpredsednik, rekao je Nikolić, ima puno pohvala za odnos Srbije prema migrantskoj krizi i migrantima kao ljudima posebno.

- On se se nada da će to proteći tako da Srbija nema dodatnih napora, pri čemu je mislio na eventualno zatvaranje granica nekih država u Evropi koje bi ugrozilo Srbiju, koja ne bi zatvorila granice ili koja bi dobijala dalje migrante nekim drugim kanalima, recimo iz Turske, preko Bugarske - rekao je predsednik Srbije.

Sjedinjene Američke Države podržavaju doprinos Srbije u prevazilaženju bezbednosnih izazova, pozitivan odnos prema migrantskoj krizi, kao i doprinos miru i stabilnosti u regionu, rekao je  Bajden tokom susreta sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem u Zagrebu, saopštila je prethodno Služba predsednika za saradnju s medijma.

U Zagrebu je u sredu održan samit Brdo-Brioni na kome su učestvovali predsednici država bivše SFRJ i Albanije, a kome su prisustvovali i američki potpredsednik Džozef Bajden i predsednik Saveta Evrope Donald Tusk. 
  

Bajden: Ulazak u NATO najbolji put za region

Američki potpredsednik Džozef Bajden rekao je da je polaskan što je pozvan na samit Brdo-Brioni u Zagrebu i da je imao utisak kao da prisustvuje razgovoru članova porodice. On je poručio da je ulazak zemalja jugoistočne Evrope u EU i NATO najbolji način za unapređenje mira, blagostanja i bezbednosti u regionu.

- Ovo je bio produktivan dan i imao je mnogo značenja i zaista sam privilegovao, jer sam se osećao kao da slušam razgovor porodice. Nisam nov u ovom regionu i znam šta se ovde događa. Govorim u ime predsednika Baraka Obame. Dakle, Jugoistočna Evropa mi je važna već 25 godina - rekao je Bajden.

On je dodao da SAD nisu nikada izašle sa ovih prostora i da uvek "motre Evropu".

- Svaki put kada se vratim ovde vidim napredak. Ljudi više ne pucaju jedni na druge, već se šale međusobno. Podsticanje ovog regiona na bolju budućnost je dobar primer kako se mogu prevazići nesuglasice. Ovaj region ima ogromne potencijale, ali je rascepkana korupcijom - rekao je Bajden.

POVEZANE VESTI

Sreda 25.11.2015. 20:54
"SAD podržavaju politiku koju vodi nikolic" - pa bilo bi tuzno i jadno da SAD ne podrzavaju i ne postuju njihov licni i interesni SOFA-Sporazum. :D)) Eh sta ti je senilnost, neizleciva bolest.
Sreda 25.11.2015. 22:03
A ko je to Bajden-jel to onaj s bičem i lasom.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online