Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Utorak 20.10.2015.
14:23
Tanjug A

"Most obećavala svaka vlast, iduće godine ćemo ga preći"

Srpski premijer Aleksandar Vučić danas je prilikom otpočinjanja radova na gradnji mosta Ljubovija-Bratunac rekao da je taj projekat obećavala svaka vlast u proteklih 15 godina, zbog čega je, kako je naveo, posebno ponosan što je danas u Ljuboviji.

Tanjug
Predsednik Srpske i premijer Srbije na otvaranju radova u Ljuboviji: Milorad Dodik i Aleksandar Vučić

Most biti dug 227 metara, imaće i stazu za bicikliste i pešake, a robni promet moći će preko njega da se odvija nesmetano, naveo je Vučić, dodajući da prevoznici više neće morati da idu 60 kilometara na sever.

Most će biti od pomoći privredi i Srbije i RS, naveo je premijer, a "pokazaće da možemo da spajamo ljude i obale".

Hvala Srpskoj

Premijer se posebno zahvalio RS na podršci Srbiji, ali i građanima što pokazju da smo jedinstveni i složni, i što tako, kako je rekao, možemo da čuvamo, štitimo i branimo našu zemlju.

- Naši rezultati biće sve bolji i veći, a naša ekonomija sve jača i uspešnija - zaključio je Vučić.

Kako je objasnio,Vlada Srbije već je platila 50 miliona dinara za projektnu dokumentaciju, dok je ukupna vrednost projekta sa srpske strane 660 miliona dinara, a ukupna investicija 13 miliona evra.

Rok za izgradnju je 23 meseca, dodao je, ali i izrazio uverenje da će se to dogoditi tačno za godinu dana.

- Biće muka, ali za ovakve građevinare nema ni brzaka, ni muka, ni problema i potpuno sam siguran da ćemo u ovo vreme naredne godine biti ovde i moći da pređemo most - poručio je Vučić.

Uveren je takođe da će oni koji dolaze posle nas umeti to da cene, a oni danas prisutni na otvaranju radova da će moći da kažu da je ova vlast nešto uradila.

- Ajde da ne kukamo više i da vidimo dobre rezultate. Uveren sam da ćete osetiti te dobre rezultate u najskorijem roku - poručio je premijer.

On je najavio da će Vlada Srbije nastojati dalje da spaja Užice sa Višegradom, da otvara komunikacije sa Bosnom i Hercegovinom.

- To radimo da spajamo ljude i omogućimo da žive bolje, zaposlimo što veći broj ljudi. Ponosan sam što imamo ljude koji veruju u Srbiju - poručio je on.

Nikad bolja saradnja između Srbije i Srpske

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da saradnja između Srbije i Republike Srpske nikada nije bila bolja, o čemu svedoči i početak izgradnje mosta Ljubovija-Bratunac, preko Drine, u kojem su "sazdane želje i motivi ljudi iz tih krajeva da se međusobno približe".

- Imamo priliku da zajedno doživimo san. Političari kada se pojave na ovakvim mestima, uvek imaju prigodnu priču, a ja ću reći samo jedno - političari vrede onoliko koliko ostave iza sebe - rekao je Dodik prilikom početka radova na mostu.

On je naveo da će premijer Srbije Aleksandar Vučić, Vlade Srbije i Republike Srpske ostaviti most iza sebe svedoči o ostvarenju težnji i želja naroda sa obe strane Drine da budu bliže.

Most, istakao je, treba da poboljša razvojne potencijale Srbije i Republike Srpske, da ekonomija na ovom prostoru bude življa, da se obezbedi robni protok, kao i granični prelaz da građani ne bi morali da idu mnogo kilometara na druge granične prelaze...

- Naša nada je da jednog dana ti granični prelzi i nestanu - rekao je Dodik.

POVEZANE VESTI

Utorak 20.10.2015. 15:10
Sta ces preko mosta jado? Da upropastis i RS kao sto si Srbiju? Oni tamo imaju makar vece sanse da skinu Vuckovog drugara (po gazdi) Dodika! A tebe cemo mi ovde da sje/bemo na najlaksi nacin, otkrivajuci tvoju izdaju i prodaju Srbije! Onda ce sam padnes!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online