Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 24.09.2015.
16:38
Tanjug A

Babić opoziciju nazvao "petokolonašima", Vučić mu naredio da se izvini

Srpska napredna stranka optužila je Demokratsku stranku i, kako su naveli, njene satelite, za savezništvo sa hrvatskim premijerom Zoranom Milanovićem zbog iznetih kritika na račun Vlade Srbije za preduzete mere na srpsko-hrvatskoj granici, nazivajući ih "petom kolonom". Premijer Srbije i predsednik SNS Aleksandar Vučić osudio je ovakvu izjavu Zorana Babića, šefa poslaničke grupe SNS u Skupštini Srbije, i pozvao ga da se javno izvini.

Tanjug
Preterao u branjenju svog šefa, pa sada mora da se javno izvinjava: Zoran Babić

Šef poslaničke grupe SNS Zoran Babić osvrnuo se na pitanje poslanika Nove stranke Zorana Živkovića da li su članovi kabineta Aleksandra Vučića prošli zdravstveni pregled, poručivši mu da bi voleo da je Živković prvo krenuo od sebe.

- Da li bi ga i prošao - upitao je Babić, dodajući da je opozicija, koju je nazvao "petom kolonom" i danas pokazala bahatost i primitivizam.

Babić je naveo da je opozicija danas stala na stranu "rasističkih i ksenofobičnih" izjava hrvatskog premijera Milanovića, a da je on ponosan na reakciju Vlade Srbije i građana u migrantskoj krizi.

Poručio je da Srbije te ljude nije dočekala pendrecima i zatvorenim granicama.

- Šta smo prema mišljenju pete kolone trebali da uradimo? Oni bi stali i na stranu crnog đavola samo ako je on protiv vlade i Vučića - istakao je Babić, dodajući da Srbije nije srećna zbog kontramera i da nije želela da se situacija tako odvija.

Posle ovakve rasprave u parlamentu, u kojoj je većinska stranka opoziciju nazvala državnim izdajnicima, oglasio se i premijer i osudio svoje poslanike.

- Kao predsednik SNS najoštrije osuđujem izjavu predsednika poslaničke grupe SNS o postojanju nekakve pete kolone u Srbiji. Poslanici pojedinih partija su se kao i obično ponašali licemerno i neodgovorno, ali nikakva peta kolona u Srbiji ne postoji i siguran sam da neće ni postojati - poručio je Vučić, premijer Srbije.

Vučić je rekao da je takav rečnik prema političkim protivnicima potpuno nedozvoljen.

- Zato pozivam predsednika poslaničke grupe Zorana Babića da se javno izvini, a u njegovo ime se ja izvinjavam svakome ko je na bilo koji način pomislio da se to na njega odnosi. Takvih ljudi u našoj zemlji nema i potpuno sam siguran da ih nikada neće biti - istakao je Vučić.

Tanjug
Aleksandar Jovičić

DS bi se i sad izvinio Hrvatskoj

"Zoran Milanović ima koalicione partnere u Srbiji, jer ne mogu da verujem da DS sa svojim satelitima optužuje vladu za dešavanja na granici. Da li mozete da poverujete u to", pitao je poslanik SNS Aleksandar Jovičić u Skupštini Srbije, pošto su opozicione stranke u okviru postavljanja poslaničkih pitanja kritikovale preduzete mere i kontramere na toj granici.

Jovičić je naveo da zna šta bi uradila DS da je na vlasti u toj situaciji, rekavši da bi se izvinila što je Hrvatska zatvorila granice, što srpski kamoioni stoje i što roba iz Srbije propada.

Jovičića, kako kaže, užasava činjenica da u Srbiji postoje stranke u koje se više zalažu za interese Hrvatske nego za interese Srbije, navodeći da je to skandal i pokazatelj gde bi nas odvela DS da je na vlasti.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online