Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Sreda 23.09.2015.
09:49
Tanjug A

"Hrvatska nije izvukla pouke i nastavlja da provocira Srbiju"

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da Hrvatska nije izvukla pouke iz dosadašnjih problema, te da hrvatski premijer Zoran Milanović svojim izjavama nastavlja da provocira Srbiju, što ne doprinosi njihovom rešavanju.

Tanjug
Hrvatska vodi neku vrstu trgovinskog rata prema Srbiji: Ivica Dačić

Milanović je, naime, rekao da Srbija neće uvesti nikakve mere protiv Hrvatske, jer bi to bile mere protiv EU, a Dačić kaže da je Hrvatska nasuprot Evrope suspendovala SSP i jednostrano uvela mere protiv Srbije, onemogućila Srbiji normalan saobraćaj, protok robe i kapitala i ljudi, što su osnovne tekovine EU i da je prekršila evropske konvencije.

Sporazum o graničnim prelazima između Srbije i Hrvatske ne predviđa mogućnost zatvaranja bilo kog graničnog prelaza za saobraćaj, istakao je Dačić.

- Mislio sam da će posle jučerašnjeg razgovora sa premijerom Vučićem, Hrvatska krenuti putem traženja određenog rešenja, ali ne vidim da su izvukli određene pouke iz svega toga - ocenio je Dačić.

Dačić je naglasio da je ovo jedna vrsta trgovinskog rata prema Srbiji,  jedna vrsta ekonomske agresije na Srbiju i da je jednostrano bez ikakvog obaveštenja zatvoren put za kamione iz Srbije.

Ministar spoljnih poslova je najavio da će danas obaviti razgovore sa kolegama iz Rumunije, Bugarske i ostalih zemalja, koje želi da upozna o onome što se dešava.

- Mi smo svima već rekli šta je Hrvatska prekršila, ali EU sa svojim mehanizmima očigledno ne pokazuje baš preveliku efikasnost u ovom momentima - ocenio je Dačić.

Ministar spoljnih poslova je podsetio da je ovo nezabeležen slučaj od Drugog svetskog rata i da je jedino za vreme ratova na prostoru bivše Jugoslavije bila zatvorena granica.

Srbija je odložila početak primene kontramera, što je naišlo na pozitivnu reakciju kod evropskih partnera, rekao je Dačić.

On je dodao da "smo svi žrtve unutrašnjih političkih prilika u Hrvatskoj", jer se pripremaju izbori u toj zemlji i da je za sve bolje da se dođe do rešenja, da ne dolazi do daljeg komplikovanja ove situacije.

POVEZANE VESTI

Sreda 23.09.2015. 11:24
Nakon što je javnost informisana samo o jednom dijelu njegovih kriminalnih afera on neprestano izlazi u javnost sa prijetnjama Hrvatima i Šip-tarima ne bi li osigurao opstanak u fotelji. Nažalost ovaj kvazi nacionalistički stav već devet godina uzastopno koristi onaj kriminalac Milorad Dodik koji je pljačkao Republiku Srpsku švercom cigareta još dok su je borci svojom krvlju stvarali. I da ne zaboravimo, ključna rečenica ovog teksta je: "Srbija je odložila početak primene kontramera, što je naišlo na pozitivnu reakciju kod evropskih partnera, rekao je Dačić."
Sreda 23.09.2015. 18:15
Ma pričaj Ivice,dok ne stigne marica.
Sreda 23.09.2015. 12:20
baš zato što JESTE izvukla pouke i što VRLO DOBRO zna protiv koga ide - hrvatska i radi to što radi... Lično - drago mi je što vas hrvati *ebu u zdrav mozak... još samo da je sreće pa da 'oće da krenu - konkretno - na srbiju... milina...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online