Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Ponedeljak 21.09.2015.
14:05
Tanjug A

Dačić Evropi: Gde nestade humanost?

Srpski ministar spoljnih poslova i predsedavajući OEBS Ivica Dačić apelovao je na Evropu da ne zaboravi na ljudska prava i humanitarne aspekte u rešavanju izbegličke krize.

Tanjug
Kritikuje evropske lidere: Ivica Dačić

On je naveo da dosadašnji odgovor u najmanju ruku nije bio na zadovoljavajućem nivou.

Dačić je, na otvaranju godišnje konferencije OEBS-a o ljudskim pravima i demokratiji u Varšavi, rekao da se Evropa suočava sa izuzetno ozbiljnom migrantskom krizom, ali da podizanje ograda, zatvaranje granica i prekomerna upotreba sile prema ljudima koji beže od konflikta nije u skladu sa obavezama o poštovanju ljudskih prava koje su preuzele države OEBS-a, međunarodnim normama i standardima.

Srbija, dodao je, spada u zemlje koje su pogođene ogromnim talasom izbeglica iz ratom zahvaćenih područja i čini sve da pruži adekvatan odgovor na aktuelnu krizu.

- U vreme kada hiljade ljudi rizikuju živote napuštajući svoje zemlje pogođene konfliktima u susedstvu prostora OEBS, ne smemo da zaboravimo na ljudska prava i humanitarne aspekte migrantske krize - naglasio je Dačić.

Kako je rekao, trebalo bi da se zalažemo za poštovanje ljudskih prava svih, imajući u vidu da su ona u vreme sukoba i kriza najviše pogođena.

Dačić je rekao i da je situacija u i oko Ukrajine i dalje predstavlja ozbiljnu pretnju evropskoj bezbednosti.

On je dodao da je OEBS tokom cele godine činio sve što može za podršku sporazumu iz Minska kako bi se prekinula neprijateljstva i usmerio politički proces.

Dačić je naveo da je otvorena i debata o tome kako otkloniti strukturnu štetu koju je kriza u Ukrajini pričinila evropskom bezbednosnom sistemu i dodao da se nada da će do Ministarskog saveta u Beogradu u decembru biti stvorena jasnija slika o pristupu za uspostavljanje poverenja u okviru OEBS.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 21.09.2015. 15:01
Dačiću!Kako može da nestane nepostojeće.Humanost i zapadni svet - dijametralna suprotnost.
Ponedeljak 21.09.2015. 16:38
Нека џукеела избрисала мој коментар јер не жели да види слику Слободана Милошевића и како да ја сада не напишем једно 100 коментара и тако да не може све моје коментаре да избрише.ВЕСТИонлине су направиле велику грешку јер су допустили брисање коментара .БОТ бриши моје коментаре али народ Србије сада види да је преварен са америчку демократију .Изволи БОТ избриши и овај мој коментар."Не нападају србију због Милошевића већ Милошевића због Србије".Изволи БОТ бриши.
Ponedeljak 21.09.2015. 15:51
Они никад нису ни имали хуманост, то види паметнији део Србије само дилетанти на власти не виде у последњих 20 година. Слепо им верујете све што вам обећавају а на крају ће да испашта цео СРПСКИ народ
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online