Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
24
Četvrtak 03.09.2015.
22:48
sputniknews.com A

"U interesu srpske vojske je da sarađuje i sa Zapadom i sa Istokom"

"Srbija je vojno neutralna zemlja i u interesu je srpske vojske i srpske bezbednosti da sarađuje i sa Zapadom i sa Istokom2 ocenio je ruski ambasador u Srbiji Aleksandar Čepurin.

Tanjug
Jaka Srbija je temelj mira na Zapadnom Balkanu: Aleksandar Čepurin

Na pitanje zašto pojedine zapadne zemlje imaju primedbe na ovakve zajedničke vežbe srpskih i ruskih vojnika, Čepurin je rekao da problem umnogome jeste u logici Zapada, koja je takva da je „svaka saradnja u vojnoj sferi usmerena protiv nekoga, dok Rusija ističe da je međunarodna saradnja neophodna za jačanje borbene pripravnosti vojske i za proširenje uzajamnog razumevanja u svetu“.

- Spremna za ratovanje, uvežbana vojska jeste garancija mira u zemlji - dodao je Čepurin.

Prema njegovim rečima, Srbija je zemlja koja je prijateljska tokom vekova i ima bliski mentalitet, zajedničku veru, istoriju, kulturu.

- Jaka Srbija jeste temelj mira u regiji Zapadnog Balkana. To se potvrđuje i ovim koracima koje Beograd preduzima u poslednje vreme, pružajući ruku pomirenja svojim susedima - rekao je Čepurin i dodao:

- Rusija nikada nije stavljala primedbe Srbiji u vezi sa aktivnim razvojem njene saradnje i vojnim vežbama sa zapadnim zemljama, SAD, NATO-om. Geografska pozicija omogućava Beogradu da sarađuje paralelno i sa Istokom i sa Zapadom, i sa Severom i sa Jugom -

Ruski ambasador smatra da je ranije postojala dominacija Zapada u svetu i da se može reći da se celim svetom upravljalo iz jednog centra.

- Međutim, sada se stvari menjaju i postoji mnoštvo objektivnih razloga da će se ovaj proces razvijati. Srbija može potpuno da obezbedi svoju sigurnost van blokova. Još više od toga, takva bezbednost će biti mnogo pouzdanija. Saradnja sa Rusijom je prirodna još i zbog toga što većina Srba vidi u Rusiji i u ruskom narodu bliskog i jasnog partnera i prijatelja - zaključio je Aleksandar Čepurin.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 03.09.2015. 23:07
Господине Чепурин народ Србије не интересује Војска и оружје .Ми желимо да имамо већу производњу:Кромпира,пасуљ,сунцокрет,месо,слаткиши....да почнемо производити ТВ,Фрижидере,столове.......да правимо аутопутеве,хидроелектране......да правимо више бебе.....да правимо станове .....итд .
Petak 04.09.2015. 10:06
Члан 1. Овај члан јасно упућује на то да се „припадници оружаних снага САД, цивилно особље Министарства одбране и сва имовина, опрема и средства Оружаних снага САД“- већ налазе на територији Србији!?Како ћете касније сазнати, овај закон даје пун дипломатски имунитет окупатору, и забрањује српској држави и грађанима Србије да туже окупаторске америчке НАТО војнике, за било која кривична и прекршајна дела, укључујући најтежа попут: убистава и силовања… У овом члану се јасно наводи да одредбе тог закона о имунитету, важе не само за америчко војно особље, већ и за све њихове иностране „партнере“, укључујући запослене из суседних антисрпских , квазидржавних ентитета. Овај члан такође дефинише надлежне органе за спровођење америчке НАТО окупације Србије: Министарство одбране Србије на челу са Шутановцем и америчко Министарство одбране.
Petak 04.09.2015. 09:48
Neka nas Bog sacuva ruskih savete i price o interesu Srba .Kao prvo ne moze se jednim turom na dve stolice - to ne ide . Pod dva - opet im Srbija sluzi za potkusurivanje i opet tapsete Srbiju po ramenu toboz usmeravajuci je . Hvalite nas na sve strane ali ako bi, ne daj Boze, do konflikta na Balkanu doslo - podvili bi rep kao uvek !!! (za rusofile ako nisu razumeli - Rusija nas nece)
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online