Utorak 16. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Nedelja 16.08.2015.
05:48
J. L. Petković - Vesti A

Borba za život i slobodu

Nakon devet dana štrajka glađu lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića, Apelacioni sud u Prištini ukinuo je poslednje rešenje Osnovnog suda iz Mitrovice kojim se bivšem kandidatu za gradonačelnika Mitrovice produžava pritvor do 6. oktobra.

A. Čukić
Nastavak mučenja: Oliver Ivanović

Kako je objasnio njegov advokat Nebojša Vlajić, to ne znači da Ivanović može da se brani sa slobode, već da mu pritvor ističe 26. avgusta, po prethodnom rešenju. Ivanovićeva odbrana podneće novi zahtev za ukidanje pritvora i ističu da su odluke Euleksa o upornom produžavanju pritvora izgubile svaki smisao.

Pod stražom

Posete Ivanoviću nisu moguće. U zdravstvenom centru osim zatvorskih čuvara obezbeđuju ga i pripadnici specijalne jedinice policije. Štrajk glađu je počeo 7. avgusta zahtevajući odbranu sa slobode.

- Nakon saslušanih 47 svedoka, od kojih niko nije rekao da je ikada na njih neko vršio ikakav uticaj ili pritisak, verovati da će neko da utiče na ovih deset preostalih je nelogično - ukazao je Vlajić i podsetio na reči tužilaštva da su saslušani svi ključni svedoci.

Ivanović je u lošem zdravstvenom stanju u petak prebačen u Zdravstveni centar u Kosovskoj Mitrovici, ali je nastavio štrajk glađu, što otežava lečenje.

- On nije životno ugrožen, ali mu je zdravstveno stanje narušeno. Neuzimanje hrane utiče na najvažnije vitalne organe - kazao je dr Milan Jakovljević.

U petak je u Mitrovici održan još jedan protest podrške, a dolazak šefa Kancelarije za KiM Marka Đurića i Srba u kosovskim institucijama izazvao je negativne reakcije Prištine.

Đurić je kazao da će državni vrh sa najvišim zvaničnicima EU pokrenuti "slučaj Ivanović" i dodao da o ovoj temi premijer Aleksandar Vučić svakodnevno razgovara sa odgovornima u međunarodnoj zajednici. Priština je prethodno odlučila da Đuriću uskrati ulazak na KiM, jer "nije uvažio procedure", a šef parlamentarne grupe Tačijeve PDK, Adem Grabovci, to je ocenio kao provokaciju.

Kosovski premijer Isa Mustafa negodovao je zbog učešća njegovog zamenika Branimira Stojanovića na protestu podrške Oliveru Ivanoviću.



 

POVEZANE VESTI

Nedelja 16.08.2015. 17:23
Samo gorni napis (naslov) je cudan,pa zar je on toliko bolesan da cece moc cekati presudu ?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online