Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Petak 07.08.2015.
19:29
Vestionline, Tanjug A

Vučić: Mi se ponašamo odgovorno (za razliku od nekih)

Kako to obično biva na njegovim konferencijama za novinare, veliki vođa se i danas (7. avgust) osvrnuo na sve aktuelne teme, pa tako i na odnos Srbije i Hrvatske.

Tanjug
Sve što radim, radim za dobrobit Srbije: Vučić

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je da predsednik Srbije Tomislav Nikolić sasvim sigurno nema želju da odnosi Srbije i Hrvatske budu lošiji.

Vučić je na konferenciji upitan da li je Nikolić doprineo zaoštravanju odnosa između Srbije i Hrvatske svojim govorom povodom godišnjice Oluje, zbog čega je Hrvatska uložila protestnu notu, ocenio da je prilično besmisleno slati protestne note povodom svake izjave koja se nekome ne dopadne.

Vučić je podsetio da je Srbija poslala demarš jer su na zvaničnom skupu koji je organizovala Hrvatska ključne parole bile "Za dom spremni" i "Ubij Srbina".

- Izvinite, to niko u Srbiji nije rekao, pogotovo ne na zvaničnom skupu, recite mi koju ste uvredljivu reč čuli na Rači ili u Sava centru. Nije ih bilo, što pokazuje da umemo da se ponašamo odgovorno - rekao je Vučić.

"Investiraćemo mnogo u bolje odnose sa Hrvatskom"

Premijer Vučić istakao je da će Beograd i dalje investirati mnogo energije i napora da odnosi sa Hrvatskom budu bolji nego danas, te da se o čuva regionalna stabilnost.

On je kazao da su protekli dani bili "slika i prilika emocije u Hrvatskoj, većim delom, tako mi bar smatramo, i u Srbiji manjim delom".

- Zajednički moramo da gledamo u budućnost. Bićemo zajedno u EU i moraćemo da budemo otvoreniji i iskreniji i sa više poštovanjha da se odnosimo - poručio je Vučić i ocenio da je narušavanje stabilnosti u regionu odgovara onima koji nemaju rešenje za ekonomske probleme.

"Nije mi posao da pribavljam poene za sebe i stranku"

On je podsetio da nijednu lošu reč ne kaže ni o predsednici Hrvatske Kolindi Grabar Kitarović i premijeru Zoranu Milanoviću, iako bi - ako bi šta god loše rekao - to donosilo njemu i stranci političke poene.

- Nije moj posao da sebi i stranci donosim političke poene, već da radimo za dobrobit i budućnost - naglasio je Vučić i podvukao da bi bilo dobro da pravda bude zadovoljena na svim stranama i da svi razumeju da zločinci ne mogu da se izvuku, zločin ne može da se opravdava.

POVEZANE VESTI

Petak 07.08.2015. 19:47
Musliju zbog tvoje politike neprijatelji rade sa Srbima sta hocu!!Treba te vesati!
Petak 07.08.2015. 20:06
Pozicija Beograda u odnosu na gorece probleme vise je nego komplikovana . Beograd je najbolji djak MMF - a , ali gde Vucic gresi ? Vucic voli da vodi (pokusava) samostalnu (ekonomsku) politiku , a ne po diktatu . Ali on zaboravlja (ili ne zna ) da "gazde" vise cene poslusnost nego konstruktivnost . Da bi privukao naklonost mora donekle da prihvati ulogu podanika - a u tom slucaju i Srbiji ce biti (ici) bolje . Mora da zna , da bez naklonosti "gazda" nema brzog boljitka . Zar su male drzave -visokog zivotnog standarda- kao Danska,Norveska,Finska, Holandija,Belgija,Ceska,Slovacka,Slovenija,Madjarska..... zaista pametnije od Srbije ??? (ne bih rekao) . Pamet u glavu da keasnije ne bi morali da biramo (kao uvek) izmedju malog i velikog zla i bivamo konstantno ucenjivani .
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online