Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Subota 11.07.2015.
15:50
Tanjug A

"Ovo je atentat na Vučića. Ma pokušaj višestrukog ubistva"

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić rekao je da je na srpskog premijera Aleksandra Vučića u Potočarima pokušan atentat. I ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović ocenio je da je na premijera Srbije Aleksandra Vučića pokušan atentat. Za ministra pravde Nikolu Selakovića, ono što se dogodilo u Potočarima pravno predstavlja pokušaj višestrukog ubistva.

Tanjug
Dačić: Ovo govori o njima

Dačić je dodao da je jasno da je "pokušano ubistvo na državnika koji je bio spreman da se u ime svog naroda i države pokloni žrtavama drugog naroda".

- Ovo nije šamar Srbiji niti je Srbija slabija strana. Ovo govori o njima - poručio je Dačić uoči hitne sednice Vlade Srbije za televiziju "Pink".

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić najoštrije je osudio napad na premijera Srbije Aleksandra Vučića u Potočarima, ocenivši da je to napad ne samo na Vučića, nego i na celu Srbiju i njenu politiku mira i regionalne saradnje.

On je dodao da se Vučić poneo kao državnik, donevši odluku da se pokloni žrtvama.

- Ovo je još jedna negativna posledica politizacije ove teme koja je dovela do novih podela i mržnje umesto pomirenja. To je napad ne samo na Vučića, nego i na celu Srbiju i njenu politiku mira i regionalne saradnje - navodi se u izjavi šefa srpske diplomatije dostavljenoj Tanjugu iz Ministarstva spoljnih poslova.

Stefanović: Pokušaj ubistva premijera, policija BiH stajala i sve nemo posmatrala

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Strefanović izjavio je da se u Srebrenici dogodio pokušaj ubistva premijera Aleksandra Vučića i naveo da je sve imalo političku pozadinu.

Stefanović je na TV Pink ponovio da su imali informacije da se nešto tako može desiti, ali i dodao da su događaji pokazali da su te grupacije još ekstermnije i da se u Potočarima dogodio pokušaj ubistva i to na najmonstruozniji način kamenovanjem.

Kako je rekao, policija Federacije je stajala i sve nemo posmatrala i da je kao ministar policije šokiran činjenicom da je neko mogao da stigne do premijera, da je rukom mogao da ga udari. On je dodao da je razočaran onim što je BiH preduzela i toliko lošim merama bezbednosti.

Stefanović je naveo da su bili obavljeni ozbiljni razgovori oko obezbeđenja premijera, da je naša želja bila da ga obezbeđuje specijalna policija RS sa kojom MUP Srbije ima dobru saradnju i ima poverenje, ali da su iz Federacije nažalost rekli da u tom slučaju ne mogu da garantuju bezbednost pa čak ni ulazak u BiH.

Kako je rekao, uz konsultacije sa Vučićem koji nije želeo da išta pokvari, izašlo se u susret tim uslovima "i videli ste šta se dogodilo". On je podvukao da su se momci iz obezbeđenja premijera lavovski borili da zaštite živote premijera i članova delegacije i da nije bilo toga moguć bi bio i tragičan ishod.

Selaković: Pokušaj višestrukog ubistva

Ministar pravde Nikola Selaković okvalifikovao je ono što se dogodilo u Potočarima pravno predstavlja pokušaj višestrukog ubistva, odnosno više lica uključujući jednog predsednika vlade.

Selaković je primetio da je danima unapred u medijima u BiH stvarana atmosfera, koja je vodila ka ovakvom ishodu, te da su neke izjave koje je danas čuo u najmanju ruku cinične, iako je potpuno jasno šta je ono što se dogodilo.

- Bilo je i poruka koje su izgledale kao da su iz 90-tih - rekao je ministar pravde za tv Pink i dodao da je očigledno da u nekim glavama rat još nije završen.

Selaković se zapitao šta bi se desilo i da je jedan od momaka koji je štitio premijera pao i bio pogođen.

On je ukazao da je Vučić pozvan u goste, a da mu domaćini nisu garantovali bezbednost.

- Niko od domaćina nije bio uz premijera kada je napadnut" - primetio je ministar pravde.

POVEZANE VESTI

Subota 11.07.2015. 15:56
Дачићу заслужују сви политичари из Скупштине атентат .Смртну казну заслужујете .Где су предизборна обећања да ће бити бољи живот народу Србије.Народ Србије не жели у ЕУ и НАТО а ви хоћете у фашиистичку ЕУ .
Subota 11.07.2015. 19:15
Sledeci put si tu na redu Shiptare Dacicu.
Subota 11.07.2015. 22:22
Не разумем какво извињење! О чему Пачић прича?! Нико од нас се не осећа кривим ни по ком основу! Ти и Вучко наносите немрељиву штету Србији и за то ћете морати одговарати! А што се тиче мајмунских поклика током исценираног напада из приложеног се може видети да са потурицама никада није био могућ суживот! Они теже да шире своју болесну религију на рачун других и по цени геноцида!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online