Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Subota 11.07.2015.
13:10
Tanjug A

Srebrenica u Beogradu: Dveri sveće za pomen, Šešelj pred parlamentom

Predstavnici Pokreta Dveri zapalili su danas u Crkvi svetog Marka u Beogradu sveće za pomen svim stradalim Srbima, a ispred Skupštine Srbije došao je predsednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj.

Oni nose transparente na kojima piše "Dosta laži - Potočari" i majice sa obeležjima Srpske radikalne stranke.

U blizini zgrada Predsedništva i Skupštine Srbije, kao i u Pionirskom parku, prisutne su pojačane policijske snage i Žandarmerija.

Inače, policija je juče zabranila sve skupove koji su bili planirani za danas, na godišnjicu Srebrenice, pošto su desničarske organizacije i nevladine organizacije planirale okupljanja na istom mestu, ispred parlametna.

U Crkvi svetog Marka, pristalice Dveri zapalile su sveće za sve stradale Srbe u srebreničko-podrinjskom kraju od 1992. do 1995. godine, ali i Srbe stradale tokom Prvog i Drugog svetskog rata.

Oni su želeli da prošetaju do Skupštine Srbije kako bi se poklonili takozvanom "srpskom zidu plača", ali pošto im nakon razgovora sa policijom to nije dozvoljeno, razišli su se.

Oni su nosili transparente na kojima piše "EU rezolucije su rezultat prostitucije".

Predsednik Dveri Boško Obradović rekao je novinarima da srpski narod nije osvajački, genocidan i zločinački već da je upravo on tri puta preživeo genocid u 20. veku.

- Sramota je takav narod etiketirati kao genocidan - rekao je Obradović, koji je naveo da je od 1992. do 1995. godine u srebreničko-podrinjskom kraju ubijeno 3.260 Srba, među kojima mnogo žena i dece, a od strane muslimanskih snaga predvođenih Naserom Orićem.

Obradović smatra i da su srpske žrtve danas zanemarene i da se negiraju.

On je ocenio i da je odlazak u Potočare zvaničnika Srbije "direktno učestvovanje protiv svog naroda".

Govoreći o Republici Srpskoj, on je rekao da je jedan od ciljeva i da se njoj pripiše etiketa genocidnosti, kako bi bila ukinuta.

Prema njegovim rečima, Republika Srpska je najveća srpska nacionalna pobeda u poslednjih sto godina i Beograd ne sme da je se odrekne, kao što se, kako tvrdi, odrekao Kosova i Metohije.

Predstavnici Dveri će, kako je najavio, sutra otići u srpsku crkvu u Srebrenici i obići srpska vojnička groblja u srebreničko-podrinjskom kraju.

Obradović tvrdi da je njemu i drugim predstavnicima Dveri sinoć zabranjen izlaz iz Srbije kad su krenuli na promociju knjige u Skelane u Republici Srpskoj.

On je istakao da srpski narod nije narod koji kleči, puzi i leži ispred Skupštine Srbije.

POVEZANE VESTI

Subota 11.07.2015. 14:19
Boriću se do poslednje kapi krvi za Srpski narod kao što se borio i Slobodan Milošević . SLOBA i Ja smo bili protiv DOS i OTPOR i nismo želeli Srbiju u EU i NATO .Neka je laka zemlja svim nevinim poginulim Srbima .Vučić je pedeer .
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online