Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Sreda 08.07.2015.
19:15
Tanjug A

Merkelova stigla u Beograd, Vučić je silno nahvalio (a i Nemačku)

Nemačka kancelarka Angela Merkel stigla je oko 19 časova u Beograd, gde će razgovarati sa najvišim srpskim zvaničnicima. Na aerodromu ju je dočekao premijer Aleksandar Vučić.

Reuters
Naklon...Kakve li nam vesti donosi...

Merkelovoj je ispred Palate Srbija oko 19.35 priređen svečani doček uz počasni vod vojske, intoniranje himni i crveni tepih.

Premijer Aleksandar Vučić, pozdravljajući nemačku kancelarku Angelu Merkel rekao je da je ona uvek jedan od najznačajnijih gostiju, te da posebno želi da joj zahvali što je veoma doprinela politici mira i dobrih odnosa na Balkanu.

Zahvalivši Merkelovoj što je u Beogradu, između ostalog i kao ženi koja je "ključni igrač u stabilizaciji prilika na Balkanu", Vučić je podsetio da su odnosi dve zemlje, i politički i ekonomski, sve bolji, a da se mi na Nemačku oslanjamo pre svega tako što od nje očekuje pomoć u reformama, u znanju...

- Mi od Nemačke ne tražimo milostinju nego pomoć u znanju i da budemo marljivi kao oni, a da u ekonomji budemo još uspešniji - rekao je Vučić i dodao da samo u njegovom kabinetu ima dvoje savetnika koji su iz Nemačke.

Dolazak Merkelove je velika čast, veliki i važan dan za Srbiju, dodao je a zatim primetio da je za njega lično jedan od najvažnijih dana u dosadašnjoj političkoj karijeri.

- Želim da zahvalim gospođi Merkel što je nu neku ruku bila stub stabilnosti za sve nas i što je kad smo imali probleme nalazila način da pomogne.. I nije me sramota da to kažem, pa i danas Nemačka vodi brigu o Srbiji i mi smo na tome zahvalni - rekao je Vučić i dodao da je u razgovoru sa Merkelovom istakao tri važne stvari.

Prvo je bilo pitanje regionalne stabilnosti, politike mira i pomirenja. Kao drugo on je naveo da je u razgovoru sa nemačkom kancelarkom bilo reči o tome da je Srbija uspela da pokrene teške ekonomske reforme. Naš deficit je, kazao je, smanjen sa 6,6 na 1,6 odsto BDP-a, imamo veće prihode nego što smo ih imali i ove godine ćemo imati pozitivan rast naše privrede. Treće o čemu je sa Merkelovom razgovarao je to da je Srbija odlučna da nastavi svoj put evropskih integracija i da na tom putu i dalje očekuje veliku podršku.

POVEZANE VESTI

Sreda 08.07.2015. 23:15
Фашиизам је окупирао Србију 5 октобра 2000.год.
Sreda 08.07.2015. 21:50
Premijer Aleksandar Vučić, pozdravljajući nemačku kancelarku Angelu Merkel rekao je da je ona uvek jedan od najznačajnijih gostiju, te da posebno želi da joj zahvali što je veoma doprinela politici mira i dobrih odnosa na Balkanu.....zahvalio se i na neprihvatanju britanske rezolucije, onako usput ! Koga mi Srbi imamo za premijera, ovo je kulminacija, oni koji su izazvali rat, okupiraju teritoriju on naziva doprinosom mira ! Musliju, Musliju....
Sreda 08.07.2015. 21:53
A i vi admini iz vesti online ste gori od komunjara, ni kod njih nije bila ovakva cenzura kada se radi o Musliju veličanstvenom i najdražem gostu za Srbiju ! Novinarska etika....
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online