Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 13.06.2015.
19:13
Tanjug A

Vučić: Osnovna uloga Srbije je da bude čuvar mira na Balkanu

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je osnovna uloga Srbije da bude čuvar mira i stabilnosti na Balkanu

Tanjug
Srbija pre velikim izazovom očuvanja stabilnosti: Aleksandar Vučić

Vučić je to rekao na Konefernciji počasnih konzula, ističući da je za Srbiju veliki izazov očuvanje te stabilnosti i da će u to uložiti ogromnu energiju i snagu.

- Srbija mora da bude čuvar mira i stabilnosti na Balkanu - rekao je Vučić počasnim konzulima koji su u Beograd doputovali iz celog sveta, ukazujući da je to moralna obaveza naše zemlje. Oni koji to ne razumeju bolje da ne ulaze na srpsku politiku ili da budu značajni predstavnici na srpskoj političkoj sceni, naveo je Vučić.

Premijer je ukazao da se naša zemlja nalazi pred velikim izazovima očuvanja stabilnsoti u regionu i ekonomskog napretka.

On je pozvao počasne konzule da se u tom cilju posebno angažuju na privlačenju investicija, a zahvalio im se na svemu što su učinili do sada za Srbiju i na pomoći koju su pružili za vreme poplava prošle godine.

"Reforme daju rezultate"

Premijer je obavestio počasne konzule o ekonomskim reformama koje su pokrenute i koje su podržane od svih značajnih svetskh institucija.

- Te reforme daju svoje prve rezultate, daju prve uštede, a imamo i povećanje na prihodnoj strani budžeta - rekao je Vučić

- Mi ćemo sa tim merama nastaviti, rekao je premijer koji očekuje da će naši gradjani svakako pre kraja godine osetiti boljitak u svojim novčanicama - dodao je on.

- Jer naš narod je zaslužan, ne oni koji su kritikovali sve zarad kritike, već naš narod koji je strpljivo verovao u ono što radimo, verovao u sebe, u svoju snagu i uspeo da doprinese da danas niko o Srbiji ne govori kao o zemlji koja je pred bankratom - naveo je Vučić.

Podsetio je da se samo pre godinu-dve pričalo samo o tome.

- Danas se, istakao je, o Srbiji u celom svetu govori s velikim uvažavanjem i poštovanjem. Srbija je na evropskom putu, Srbija je uspela da sačuva svoje tradicionalno prijateljske odnose sa Rusijom i drugim zemljama tzv. nekadašnjeg istočnog bloka. Takodje u ekonomskom smislu Srbija jeste na dobrom putu i ono što za nas predstavlja izazov u narednom peridu biće očuvanje pune političke sabilnosti - rekao je premijer.

On je istakao da će upravo u to Srbija morati da uloži ogromnu energiju i snagu da bi bio sačuvan mir pre svega i budućnost za našu decu.

- Uz očuvanje političke stabilnosti dolazi i nešto u čemu bih i vas, kao predsednik vlade, zamolio da nam pomognete, a to jačanje ugleda Srbije u vašim zemljama, da utičete na dolazak što je moguće većeg broja investitora u našu zemlju -  rekao je premijer obraćajući se počasnim konzulima na prvoj Konferenciji u Beogradu.

"Srbija njbolje mesto za ulaganje"

Tanjug
Srbija ima ugovore o slobodnoj trgovini sa brojnim zemljama: Aleksandar Vučić

Srbija, istakao je, nudi najveće tržište bez carina.

Takođe, dodao je, Srbija ima ugovore o slobodnoj trgovini sa velikim zemljama koje imaju milijardu stanovnika.

- Osim ugovora sa zemljama CEFTA, imamo ugovore sa Turskom, Rusijom, Belorusijom, Kazakstanom, te sa mnogim drugim zemljama - naveo je premijer.

Srbija, napomenuo je, ima ugovore o izbegavanju dvostrukog oporezivanja, ali i dobru i školovanu radnu snagu.

Za investitore, kazao je, značajno je da se u Srbiji porezi ne menjaju svakoga dana i da su niži, posebno PDV, od svih država u čitvom regionu.

- U Srbiji su prilike za ulaganja bolje nego u ostalim zemljama. Mi imamo uslove da pomognemo kompanijama koje zapošljavanju veliki broj ljudi ili dolaze sa značajnim investičijama - naveo je Vučić zahvalivši počasnim konzulima, koji su, kako je rečeno, u Beograd doputovali o svom trošku, za sve ono što su do sada činili za Srbiju.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online