Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Četvrtak 11.06.2015.
12:52
Tanjug A

"Voleo bih da su nas pitali o Srebrenici, ali nisu"

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je u četvrtak da bi voleo da je Srbiju neko nešto pitao o najvljenoj rezolucijij o Srebrenici - ali nije, te da zato ne može i neće to da komentariše.

Tanjug
Pred Srbijom dani teških odnosa: Aleksandar Vučić

Vučić je rekao da taj dokument nije video i da bi zato bilo neozbiljno da ga komentariše.

- Ono što nisam video ne mogu da komentarišem. I neću. Bilo bi neozbiljno. Moja izjava obavezuje - rekao je Vučić i dodao da bi sve drugo bilo neozbiljno.

Kada bi, kako je rekao, bilo šta rekao po tom pitanju, onda bi to imalo svoj uticaj, svoj značaj i svoju važnost.

Subvencije

Srbija je spremna da subvencijama pomaže brojne srpske kompanije koje bi bile dobljavači za jednu od najvećih američkih kompanija Dženeral Elektrik, ali i drugih velikih svetskih kompanija, poručio je premijer. Kako je istakao, interes Srbije da subvencioniše kreiranje novih radnih mesta, opremu za investicije za otvaranje novih radnih mesta kroz SIEP-u, za pružanje usluga konsaltinga, dodelu bespovratnih sredstava za sticanje sertifikata i, naravno, uz podršku NALED-a uprošćavanje svih administrativnih procedura.

- Voleo bih da su neki konsultovali Srbiju. Do sada me niko ništa o tome nije pitao, a koliko vidim ni nikog drugog u Srbiji. Zato ne mogu po tom pitanju da se izjašnjavam, ali taj krug koji se pravi je za nas veoma, veoma težak i nažalost pomalo opasan - kazao je premijer.

Vučić je poručio da je to sve što može da kaže u ovom trenutku na pitanje novinara o rezoluciji o Srebrenici, te da kada je reč o toj temi neće bežati od novinara i javnost.

Upitan da li će ići u Srebrenicu 11. jula kada se navršava 20 godina od zločina, premijer je rekao da mu je potrebno još malo vremena za izjašnjavanje, za izjašnjavanje o hapšenju Nasera Orića i odnosima sa Bošnjacima.

Premijer je ponovio i da Srbija želi da ima najbolje moguće odnose sa Bošnjacima, investiraće u te dobre odnose sa Bošnjacima i od te politike neće odustati.

Teške odluke predstoje, potrebno puno jedinstvo

Pred Srbijom su dani izazova i teških odluka po različitim pitanjima rekao je premijer, i pozvao građane na potpuno jedinstvo.

On je novinarima u parlamentu rekao da se u narednim danima i mesecima mora očuvati puna politička aktivnost da bi Srbija imala sigurniju budućnost i unapredila svoju ekonomiju.

Vučić je da predstoji više važnih datuma, teški razgovori u Briselu 23. juna, 26. dolazak Borda MMF, sledi i obeležavanje Vidovdana, dolazak nemačke kancerake Angele Merkel, kao i obeležavanje 20 godina zločina u Srebrenici.

- Predstoji mnogo teških odluka koje će se donositi u najboljem interesu Srbije i građana, a ne političke popularnosti bilo koga u vladi - kazao je premijer i pozvao građane na očuvanje stabilnosti zemlje jer time, kako je rekao, Srbija postaje snažnija od svih drugih.

Vučić je ocenio da se stvari u regionu komplikuju u svakom pogledu.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 11.06.2015. 13:39
Vidi majmuna sto on nas trenira i priprema za tzv. teske odluke i odnose! Zna se od vas nece doci nista dobro pa se u skladu sa time treba ponasati i pripremiti odgovarajuci odgovor!
Četvrtak 11.06.2015. 18:09
Da su vas pitali o Srebenici ti bi rekao...........šta bi ti rekao'
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online