Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Subota 30.05.2015.
13:57
Tanjug A

Šešelj: Neću u Hag, staviću na muke naprednjački režim

Lider radikala Vojislav Šešelj danas (30. maj) je na 9. kongresu Centralne otadžbinske uprave ponovio da se neće dobrovoljno predati Tribunalu u Hagu, pozvao članstvo da se pripremi za izbore i poručio da je SRS svakim danom sve jača i snažnija. Kako je istakao, nije mu namera da se vrati u Hag, već da ostane i muči naprednjački režim.

Tanjug
Sudbina Srbije vezana je za sudbinu Rusije: Vojislav Šešelj

- Dobrovoljno ne idem. Bio sam dovoljno tamo da rasturim Haški tribunal. Naprednjački režim tvrdi da je zahtev Haškog tibunala udar na Aleksandra Vučića. Pa valjda je udar na mene. Da je udar na njega valjda bi tražili da Vučić ode u Hag - rekao je Šešelj na Devetom otadžbinskom kongresu SRS u Domu sindikata.

On je naveo i da neće bežati niti se skrivati uz poruku da će morati da ga nose na aerodrom.

Kako je rekao optužnica protiv njega je podignuta kako bi što duže bio odvojen od Beograda i za to vreme "vrbovali nekadašnji saborci i prijatelji SRS".

Lider radikala je pozvao članstvo da se pripremi za "veliki izborni juriš do kraja godine" navodeći da SRS ima sve veće potencijale da se suprotstavi aktuelnom režimu, koji se dodvorava onima koji su Srbiju bombardovali, Hrvatskoj, Albaniji...

Radikali spremni za vlast

Prema njegovim rečima oni koji su "otišli stranputicom" bitno su oslabili SRS koja je kako je rekao "time ranjena, ali je preživela".

- SRS izlazi iz pakla i nesreće i svakim danom je sve jača i snažnija - poručio je i ocenio da će stranka uskoro biti spremna da osvoji vlast u Srbiji.

Prema njegovim rečima svi režimi od 2000. godine na ovamo su bili marionetski, a aktuelni je lošiji i od "onog dosmanlijskog".

Lider radikala je podvukao da stranka nudi odustajanje od ulaska u EU, ocenivši da je jedina alternativa pred srpskim narodom integracija sa Rusijom, ulazak u evroazijsku  uniju...

- Naša sudbnina je vezana za sudbinu Rusije, naš mali čamac treba da vežemo sa veliki ruski brod kako ne bismo potonuli nego da bismo se sačuvali - rekao je lider radikala.

Kako je naveo srpski narod nikada neće dovoditi u pitanje teritorijalni integritet i suvernitet "majke Rusije" i da dodao da "Krim nikada neće biti sastavni deo Ukrajine".

Jedna država celog srpskog naroda

Govoreći o odnosima u regionu, Šešelj je kazao da su "nemogući prijateljski odnosi sa Hrvatskom, dok se u celosti ne oslobodi Republika Srpska Krajina", da se SRS zalaže za očuvanje RS i da je uveren da će srpski narod oboriti "režim Mila Đukanovića u Crnoj Gori" te da će SRS "srpsku Crnu Goru uvesti u jednu državu celog srpskog naroda". Takođe je izrazio i zabirnutost "zbog sudbine naše braće u Makedoniji".

Na skupu su istaknute zastave sa granicama "velike Srbije" i stranačke, sa likom Šešelja, srpske zastave, stranačka obeležja, a Šešelj je u salu ušao uz zvuke "spremte se spremte četnici...", a skup je počeo intoniranjem himni Srbije i Rusije.

Šešelj je na početku skupa pozdravio predstavniike amabasada Rusije i Belorusije, kako je rekao, prijatelje iz Palestine i RS, delegaciju srpske liste iz Crne Gore i Dobrila Dedeića...

Šešelja su za ponovni izbor predložili svi opštinski i okružni dobri kao i Izvršni odbor stranke.

POVEZANE VESTI

Subota 30.05.2015. 14:17
Gospodinu Šešelju je nakbitnije i na prvom mestu zdravlje.Nek mu bog pomogne da ozdravi,a sve ostalo će samo po sebi doći.
Nedelja 31.05.2015. 00:01
од кад сам ја слободан издо ди сам стиго и шешеља сам наместио да изђине у хаг јер сам потписо сарадњу са хашки трибунал
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online