Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Ponedeljak 18.05.2015.
12:32
Tanjug A

"Prijatelji Srbije": Što pre otvoriti poglavlja

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je na skupu "Prijatelji Srbije" u Briselu da je zatražio od šefova diplomatija zemalja Evropske unije da prva pregovaračka poglavlja sa Srbijom otvore mnogo pre kraja godine.

Tanjug
Nagradite narod Srbije, poručio premijer u Briselu

- Uradili smo sve što smo mogli - rekao je Vučić posle današnjeg skupa kome je prisustvovalo 20 ministara spoljnih poslova članica EU i osam njihovih zamenika i državnih sekretara.

Domaćin skupa ministar inostranih poslova Austrije Sebastijan Kurc čestitao je Srbiji na pozitivnim i značajnim reformama, ali je dodao da nije dobro što Srbija godinu i po dana posle početka pristupnih pregovora još nije otvorila nijedno poglavlje.

- Želimo da podržimo Srbiju na evropskom putu, a danas smo videli da u tome imamo podršku kolega iz EU - rekao je Kurc.

Minsitar inostranih poslova Italije Paolo Đentiloni, koji je uz austrijskog kolegu bio domaćin skupa, kazao je da svi uvažavaju konstruktivnu ulogu Srbije u naporima za očuvanje stabilnosti na Zapadnom Balkanu, kao i nedogmatski i pragmatični pristup Beograda rešavanju problema.

Vučić je rekao da je sastanak bio velika prilika da Srbija kroz argumente i činjenice pokaže ono što je postignuto u proteklih godinu i po dana.

- Predstavili smo rezultate ekonmomskih reformi i nismo danas čuli nijednu kritičku reč u vezi s njima - rekao je premijer i dodao da je rečeno da treba sprovesti još neke delove Briselskog sporazuma.

- Mi ćemo naravno nastaviti da radimo na tome, ali tražili smo da u EU sagledaju širu sliku - rekoa je on i dodao da je na skupu više puta ponovljeno da je Srbija stub stabilnosti u regionu.

- Tražili smo da se poglavlja otvore mnogo pre kraja godine. Uradili smo dosta toga, a uradicemo još kako bismo postigli još rezultata - rekao je Vučić dodajući da je veoma pozitivno što se čak 11 ministara iz EU, plus dva domaćina, uključilo u diskusiju na današnjem sastanku.

Vučić je izrazio očekivanja da će EU nagraditi napore koji su do sada učinjeni na evropskim integracijama.

- Nadamo se da će EU nagraditi ne Vladu Srbije, nego narod koji zaslužuje bolju budućnost - poručio je premijer Srbije.

Upitan da li je na današnjem satanku bilo komentara o nedavnoj poseti ministra inostraniih poslova Rusije Sergeja Lavrova Beogradu Vučić je rekao da se o tome razgovaralo.

- Bilo je reči o usklađivanju naše spoljne politike sa evropskom - kazao je Vučić i dodao da Srbija vrlo dobro zna svoje obaveze prema EU, ali i da želi da sačuva dobre odnose sa Rusijom.

- To ovde svi znaju i mi nemamo šta da krijemo - rekao je on.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 18.05.2015. 13:07
mali dramos-eru neće Srbija u nacieu. Pogledaj da neke zemlje uskoro izlaze iz eu a ti uporno pričaš gluposti.
Ponedeljak 18.05.2015. 14:41
Што се бре журиш? Толико желиш да нам "побољшаш" живот плаћенику! А ми па баш не желимо да нам ти побољшаш живот!
Ponedeljak 18.05.2015. 18:41
Jadniče!Na pogrešnom si mestu:prijatelji Srbije nisu u Briselu.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online