Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Petak 10.04.2015.
22:55
Tanjug A

U kosovsku carinu se vratilo 20 Srba

U kosovsku Carinu u petak se vratilo 20 Srba koji su napustili posao kada je 2008. godine Kosovo proglasilo nezavisnost.

Reuters
Pozvala Srbe sa Kosova i Metohije da se vrate na posao: Edita Tahiri

Oni su potpisali ugovore a uskoro će to uraditi još četvorica njihovih kolega, rekao je direktor carine Ljuljzim Rafuna, prenose prištinski mediji.

- Na osnovu Briselskog sporazuma i dijaloga koji se vodi i na osnovu strategije vlade za reintegraciju službenika mi smo formirali radnu grupu koja je odradila verifikaciju i proveru ovih službenika - dodao je on.

Rafuan je objasnio da je "proveru  izvršila i policija, sud i tužilaštvo i na osnovu tih provera doneta je preporuka da se ovi službenici vrate na posao - preneo je RTK dva.

Ministarka za dijalog Beograda i Prištine Edita Tahiri naglašava da je Briselski dijalog omogućio povratak carinika na posao.

Ona je istakla i da su "razgovori u Briselu stvorili klimu i preduslove za direktne razgovore Vlade Kosova i Srba na severu Kosova".

- Želim da ohrabrim sve građane srpske nacionalnosti koji žive na severu Kosova, a koji su svojevoljno napustili radna mesta u kosovskim institucijama da se, ukoliko su spremni, vrate na posao - navela je ona.

Prema njenim rečima, u narednom periodu bi trebalo da se razgovara o povratku Srba u Poresku upravu i ostvarivanju prava građana sa severa na kosovsku penziju.

Dijalog koji se kroz tribine, radionice i okrugle stolove vodio u Severnoj Mitrovici između Srba i predstavnika kosovskih institucija podržala je norveška ambasada.

Ambasador Norveške Jan Bratu napominje da je važno da se pokaže svim građanima da su kosovske institucije otvorene sve.

- Bilo je onih koji su govorili da su kosovske institucije zatvorene i da nisu otvorene za nevećinske zajednice - rekao je Bartu i dodao da je "današnje potpisivanje ugovora još jedan primer da to nije tačno".

POVEZANE VESTI

Petak 10.04.2015. 23:31
Не желим у ЕУ јер нас и не желе, не желим у НАТО јер смо ту " пожељни" САМО да би нас боље контролисали. Не желим ни рудника никла на Мокрој Гори, Врњачкој Бањи, Крушевачком Округу, желим да гајим СВОЈ парадајз, лук кромпир, да берем јабуке и шљиве непрскане, да мажем путер од млека својих крава које пасу на цветним ливадама где вредне пчеле-радилице сакупљају поленов прах за здрав мед сладак и миришљав, да печем СВОЈ хлеб од брашма генетски немодификованог жита и да живим у СВОЈОЈ кући малој али удобној и у ширином башти негујем зелену сочну траву и цвеће које расте целе године у ваздуху који мирише на здравље и одмор под плавим небом задовољства, доброте, братске љубави и узајамне помоћи. Желим , желим ,желим.... А онда ме пробуди лицемерје,лажи,подметање,лоповлук,бахатост, корупција,лажни патриотизам, злоба и мржња, изабрани представници народа ситносопственичких намера, певаљке,спонзоруше,криминалци, бескрајна негативна енергија. Да ли је то земља у којој живим и коју силно волим?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online