Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Utorak 07.04.2015.
14:21 >> 14:45h
Tanjug A

Pad helikoptera: Odgovorni su tražili žrtveno jare od početka

Poslanik Demokratske stranke (DS) i bivši ministar odbrane Dragan Šutanovac izjavio je danas da u Srbiji više ne postoji niko ko ne veruje da politika nije umešana u tragediju sa helikopterom.

Tanjug
Šutanovac: Mislim da je premijer zloupotrebio svoju poziciju, pogotovo kada je rekao da neće dati, ni Gašića, ni Lončara

- Onog momenta kada je javljeno da je ministar Zlatibor Lončar preuzeo bebu i lično je odneo u bolnicu, do toga da je ministar (Bratislav) Gašić u 23.30 bio na aerodromu Nikola Tesla, a onda saznajemo da nije bio, znači sve vreme, očigledno da postoji želja da se odgovornost prebaci na nekog drugog, a ne na one koji su najodgovorniji- rekao je Šutanovac novinarima u parlamentu.

Šutanovac veruje da formiranje Anketnog odbora u Skupštini Srbije, koji bi trebalo da utvrdi šta se dogodilo, podržavaju svi poslanici opozicije i građani, istakavši da je siguran da postoje i poslanici SNS kojima je stalo do istine.

- Mi smo u Skupštini Srbije u više navrata imali anketne odbore za stvari koje su mnogo manje važne i mnogo manje tragične i očekujem da većina, bez obzira što ima mogućnost da opstruiše ipak dozvoli javnosti da kroz anketni odbor dobije saznanje šta se desilo- naveo je on.

- Ali videćemo šta će odlučiti Aleksandar Vučić pošto je on glavnokomandujući, kako u skupštini, tako i u vladi i očigledno da sve zavisi od njega- dodao je.

Upitan da li misli da je premijer onog trenutka kada je rekao da ne da Gašića i Lončara, zapravo njih i optužio, Šutanovac je odgovorio da je to bila jedna izuzetno loša izjava.

- U momentu kada mi nemamo izveštaj o tome šta se desilo, reći da nekoga dajete ili ne dajete, s jedne strane stavljate ih na stub srama, a s druge strane mislim da je to neprimereno i da svaki odgovoran političar i predsednik vlade ne sme  takve izjave da daje dok se radi istraga, a tek nikako u sudskom postupku- naglasio je Šutanovac.

On je podsetio da je poslanička grupa DS, a i on lično dva dana nakon tragedije zatražila održavanje sednice odbora Skupštine Srbije za odbranu kako bi se dobila informacija o tome šta se dogodilo.

- Mislim da je premijer zloupotrebio svoju poziciju, pogotovo kada je rekao da neće dati, ni Gašića, ni Lončara, samim tim je poslao poruku javnosti da je on svemoguć i da on odlučuje, ne samo o sudbini građana, nego i pripadnika vojske- ponovio je bivši ministar odbrane.

Priznajući da se takve tragedije dešavaju, bivši ministar odbrane je objasnio da on nije tražio Gašićevu ostavku  zbog same tragedije već zbog nepoštovanja procedure. Smatra da je očigleno da će postojati krivična odgovornost za to što se desilo.

sns.org.rs

Šormaz: Znam da Gašić nije bio u Beogradu

Poslanik SNS-a Dragan Šormaz je izjavio danas da je ministar odbrane Bratislav Gašić u vreme tragedije bio u Kruševcu, kao i da je oko ponoći bio na putu za Beograd, a o čemu svedoči i njegova prepiska sa ministrom putem mobilnog telefona.

- U pet do 12 ministar Gašić je prošao pored mene kod Pojata, bio sam na službenom putu, razmenjivali smo poruke, a mediji su ga napali da je bio u Beogradu u vreme nesreće. Ovakvi napadi su nedopustivi i ovakvo ponašanje u demokratskom društvu je nedopustivo- kazao je Šormaz.

Nikolićev kabinet: Nema razloga za još jednu istragu

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić neće pokretati novu i nezavisnu istragu o helikopterskoj nesreći 13. marta, nakon objavljenih izveštaja dve komisije o tom dogadaju, niti postoji razlog zbog čega bi to radio, piše "Danas".

List u sutrašnjem broju navodi da je u predsednikovom kabinetu takav odgovor dobio na pitanje da li postoji mogućnost da Nikolić, kao vrhovni komandant vojske, pokrene novu istragu o uzroku pada helikoptera.

U "Danasu" pišu i da su isto pitanje postavili kabinetu premijera Aleksandra Vučića i dobili kratak odgovor da se obrate Ministarstvu odbrane, gde im je nezvanično rečeno da do sada nije bilo reči o tome.

POVEZANE VESTI

Utorak 07.04.2015. 14:25
Natera me ovaj bandit da kažem U PRAVU JE ! Mislio sam da njemu i svim drgim DS gov.arima nikada neću reći u pravu su ali eto na temi helikoptera su ipak u pravu .Sve ovo neće ni za "dlaku" promeniti moje mišljenje o DS razbijnicima .
Utorak 07.04.2015. 17:26
Dali si ti čoveče normalan.Politika umešana u pad helikoptera.Neko namermo poslao taj helikopter da poobije sedmoro ljudi.E muka mi je od ove političke folk estrade,
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online