Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Sreda 25.03.2015.
15:31 >> 20:41h
Tanjug A

Austrija ispituje pretnje Vučiću

Ministarstvo unutrašnjih poslova Austrije potvrdilo je da je pokrenulo istragu povodom pretnji smrću premijeru Srbije Aleksandru Vučiću napisanih na Fejsbuku.

Tanjug
Vlasnik profila sa kog su stigle pretnje Aleksandru Vučiću živi u Salcburgu

Ministarstvo unutrašnjih poslova Austrije potvrdilo je da je pokrenulo istragu u vezi pretnji smrću srpskom premijeru Aleksandru Vučiću koje su objavljene na Fejsbuku.

- Pokrenuli smo istragu i ne komentarišemo istrage koje su u tok", rekao je večeras Tanjugu portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Austrije Karl Hajnc Grundbek.

Pretnje upućene šefu srpske vlade postavljene su na profilu "Goran Vlade Kerkez" čiji je vlasnik navodno nastanjen u Salcburgu, a rodom iz Banja Luke.

Vlasnik profila sa kojeg su upućene pretnje premijeru Vučiću, izvesni Goran Kerkez, večeras je na svom Fejsbuk profilu napisao da  ga je austrijska policija saslušala.

"Beograd je intervenisao odmah posle mog poslednjeg vređanja (Aleksandra) Vučića i (Nebojše) Stefanovića u roku od sat vremena. Već sam davao izjavu policiji. Objasnio sam da sporni post nisam postavio na svoj profil već na Počučin sa namerom da ljudima skrenem pažnju da je žrtva srpske BIA koja želi njegovo izručenje Srbiji", napisao je večeras Kerkez na svom Fejsbuk profilu.

Kerkez kaže da ne zna da li će doći do suđenja protiv njega, ali da namerava da "osramoti" premijera Vučića i austrijsko pravosuđe tvrdeći da mu se u toj zemlji krše osnovna ljudska prava.

On je naveo i da mu policija nije dala kopiju izjave koju je danas dao, iako je na to imao pravo.

Kerkez se na svom profilu "hvali" da je navodno oborio vladu Alfreda Guzenbauera, protiv kojeg je navodno podneo krivične prijave u vezi nekih afera.

Kerkez se već u prošlosti u više navrata obraćao medijima sa navodnim informacijama o aferama na Balkanu i u Austriji.

Ministarstvo je potvrdilo da je u toku istraga u ovom slučaju i da se još ne može reći da li je Austrija stvarno zemlja "porekla" postavljenih pretnji.

Kako se navodi, predsedniku Vlade je pretnje smrću na društvenim mrežama uputila takozvana organizacija "Crna ruka".

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović na konferenciji za novinare zbog interesa istrage nije mogao da kaže odakle su došle pretnje, ali je naveo da je otkrivena jedna od zemalja iz koje je moguće da je pretnja upućena.

On je kazao da se s policijom te države, iz koje se sumnja da su pretnje stigle, radi na otkrivanju IP adrese i potencijalnih počinilaca.

Takozvana organizacija "Crna ruka" objavila je na svom profilu na Fejsbuku da organizuje "javni lov" na premijera Vučića, koji je, kako navode - pokušao da se preko BIA osveti Radomiru Počuči, nekadašnjem voditelju TV Pink, koji je kao dobrovoljac na ratištu u Ukrajini uhapšen 17. marta.

"Crna ruka" preti i novinarima

Nakon pretnji putem društvene mreže Fejsbuk premijeru Aleksandaru Vučiću, izvesni Goran Vlade Kerkez je danas na toj mreži pretnje uputio ovog puta i novinarima.

On je, naime, danas napisao da ga je austrijska policija obavestila da je protiv njega podneta krivična prijava, navodi i da mu je rečeno ko je podnosilac krivične prijave, te da sutra ujutro treba da ode na razgovor u stanicu policije u delu Salcburga u kojem živi.

Kerkez je u poruci na Fejsbuku naveo da je u toku "tajni sastanak" organizacije "Crna ruka Srbija", na kojem će biti doneta odluka da se posle likvidacije Vučića zbog sakrivanja istine o zločinu protiv mira koji su počinile zapadne tajne službe i njihove vlade u bivšoj Jugoslaviji, izvrši genocid i nad novinarima u Srbiji, jer "uspešno godinama kriju istinu o ovom zločinu zajedno sa svim srpskim političarima pozicije i opozicije".

POVEZANE VESTI

Sreda 25.03.2015. 16:07
sto me izbrisaste ? momak nikom nije pretio a da je iznosio istinu i ono sto Vucic krije u pravu je , nije samo vucko , vec to cine zadnjih stotine godina isti oni koji i dalje pokusavaju unistiti sve sto je srpsko !!?
Sreda 25.03.2015. 17:18
Ovaj ši/pac je internalizirao svoj strah...., naš voljeni AVAV ! Niko nije lud da prlja ruke sa ovakvim smrdlj/ivkom !
Sreda 25.03.2015. 19:16
Колико само сличности са неким прошлим временима... једино разлика је што ономад бејаше Срба са друге стране....
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online