Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Ponedeljak 08.12.2014.
08:45
D. N. Petrović - Vesti A

Ugljanin delio crvene kartone

Pompezno najavljivana Druga sednica novog Bošnjačkog nacionalnog veća (BNV), na kojoj je trebalo da se izaberu četvorica potpredsednika i predsednik Izvršnog odbora i u rad aktivno uključi opoziciona lista Za Bošnjake, Sandžak i muftiju, prekinuta je u Novom Pazaru, a da praktično nije ni počela. Za više sati rada, odbornici od silnih svađa i prepucavanja nisu uspeli da se dogovore ni oko dnevnog reda.

Sulejman Ugljanin

 


Predsednik BNV-a Sulejman Ugljanin, nosilac liste Za bošnjačko jedinstvo, želeo je da se najpre obavi izbor četvorice potpredsednika i predsednika Izvršnog odbora, a da se na nekoj od narednih sednica razgovara o daljem radu Veća. Odbornici opozicione liste Za Bošnjake, Sandžak i muftiju su, međutim, smatrali da prvo treba utvrditi platformu za rad i smernice daljeg rada, pa tek potom rešavati kadrovska pitanja. U jednom trenutku, Ugljanin je "muftijine ljude" optužio da se ponašaju kao radikali, što je izazvalo njihovu burnu reakciju, a potom je predsednik BNV-a predložio, a odbornici sa njegove liste su to i izglasali, da se sa sednice udalje novinari i snimatelji! To je izazvalo još žustriju reakciju Jafije Fehratovića, predsednika liste Za Bošnjake, Sandžak i muftiju, koji je nastavak sednice snimao svojim mobilnim telefonom!

Oduzeti plaketu Tadiću

U ime liste Za Bošnjake, Sandžak i muftiju Samir Tandir je tražio da Bošnjačko nacionalno veće oduzme zlatnu plaketu koju je 2010. tadašnji predsednik Esad Džudžo dodelio Borisu Tadiću. Ugljanin je odgovorio da sada nije moguće donositi tako krupne odluke, a Esad Džudžo je odgovorio da je plaketa Tadiću dodeljena zbog dobrih odnosa BiH, Srbije i Turske.


Ugljanin je tada, ponovo većinom glasova svojih istomišljenika, Fehratovića udaljio sa sednice, ali je on odbio da napusti salu! Nastala je mučna situacija posle koje je Ugljanin prekinuo sednicu. Odbornici opozicije su čekali sat vremena, a potom su, na čelu sa Fehratovićem napustili Glavni ured Bošnjačkog nacionalnog veća.


- Došli su da opstruišu rad BNV-a, ne znam zašto to čine. Želimo saradnju i nameravali smo da ih aktivno uključimo u rad Veća - rekao je Ugljanin posle sednice.
Fehratović je izjavio da je više puta ukazivao na kršenje poslovnika i upozoravao na nepravilnosti u radu.

Kadrovska rešenja

Nakon što je opozicija napustila ured Bošnjačkog nacionalnog veća, većina koju u BNV-u ima Ugljaninova lista nastavila je sa radom i za potpredsednike izabrala Muhedina Fijuljanina, Esada Džudža, Vasviju Gusinca i Redžepa Škrijelja. Za predsednika IO izabran je Hasim Mekić, a za njegovog zamenika Mustafa Baltić. Izabrani su i šefovi više resora BNV, a na sednici je odlučeno da se Regionalna televizija proglasi dobrom od posebnog značaja za Bošnjake i da se zaustavi proces njene prodaje.


- Imali smo i neke svoje predloge, ali nam Ugljanin nije dao da dođemo do reči. Izbacivanje novinara i snimatelja sa sednice i pokušaj da se odbornicima oduzmu mobilni telefoni je svojevrstan skandal i povratak u devedesete godine. Ugljanin i njegovi saradnici nisu navikli da u BNV-u imaju opoziciju i zato se tako ponašaju - izjavio je Fehratović posle sednice sa koje nisu uspeli da ga izbace.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 08.12.2014. 09:33
Balinsko fasisticko koljacka posla fuuujjj kad vidim ovog baliju na slici odmah mi se povraca
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online