Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
33
Nedelja 30.11.2014.
11:57
b92.net, Dojče Vele A

"O Srbiji se sada svašta može reći, ali ne i da podržava Šešeljevu politiku"

O Srbiji se trenutno svašta može reći, ali sigurno ne da podržava Šešeljevu politiku Velike Srbije, piše štampa na nemačkom jeziku, prenoseći reakcije na rezoluciju EP.

Vojislav Šešelj nije više važan politički faktor u Srbiji, pišu nemački mediji
 

Dve najvažnije zemlje zapadnog Balkana ponovo su u političkom klinču, piše "Tiroler tagescajtung onlajn".

Hrvatski premijer Zoran Milanović u petak je otkazao posetu Beogradu zakazanu za sredinu decembra. Aleksandar Vučić, njegov srpski kolega, ne dozvoljava da mu se drže "lekcije iz demokratije". Pun gneva, on kaže: "Nismo mi vreća za udaranje!“ Srpski list "Danas" smatra da izbija novo "ledeno doba".

Dakle, opet je uspeo: Vojislav Šešelj, srpski nacionalistički lider, posle jedanaest godina pušten iz Tribunala za ratne zločine u Hagu zbog toga što boluje od raka, određuje politiku kao nekada.

"Mi nemamo ništa zajedničko sa Šešeljem", kaže Vučić zapanjen. "Ko ga je otpustio iz Haga? Mi ili vi?", pita on.

I zaista, o Srbiji se trenutno svašta može reći, ali sigurno ne da podržava Šešeljevu politiku Velike Srbije.

Kosovo pod zastavom "Velike Albanije"
 

U klinču sa Crnom Gorom i Albanijom

EU kandidat Srbija, ipak najveća zemlja u regionu, smatra da je druge zemlje nepravedno tretiraju. Prethodnih dana svuda na Kosovu je bilo zastava sa granicama Velike Albanije - Beograd se oseća ugroženim.

Novi spor postoji i sa Crnom Gorom. Premijer Milo Đukanović je kao teroristu žigosao Gavrila Principa, srpskog atentatora, koji je ubistvom u Habsburškog prestolonaslednika pre 100 godina izazvao svetski rat.

Ponovo je oživljen i dugogodišnji spor sa Albanijom, prekinutom fudbalskom utakmicom na kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo i odlaganjem istorijske posete premijera Edi Rame: Tirana je zabranila uvoz lekova iz Srbije. Srbija ne zna šta ju je snašlo.

Glavni cilj Evropske unije u regionu je politički mir Balkana. Sada Brisel ima gomilu novih "gradilišta", piše "Tiroler tagescajtung onlajn".

Donosioci rezolucije žele da unize ugled Srbije
 

Srbija se oseća poniženom

"Dorstener cajtung" piše: "Oni koji su podneli ovu rezoluciju hteli su da unize ugled Srbije" , kritikovao je srpski premijer Aleksandar Vučić u Beogradu rezoluciju EP.

Članovi EP očigledno nisu znali o čemu glasaju, sumnja Vučić: "Zašto daju podstrek mržnji, ksenofobiji i aveti prošlosti", pita se on i nastavlja: "Šta hoće? Da ćutimo, dok ponižavaju Srbiju, dok falsifikuju činjenice i govore neistinu?".

Zvanična Srbija nema ništa zajedničko sa politikom Šešelja, piše "Dorstener cajtung".

"Kronen cajtung" piše da su se povratkom Šešelja u Srbiji na muci našli baš premijer Vučić i predsednik Nikolić. Obojica su bili njegovi bliski saradnici koji su s njim raskrstili tek u jesen 2008.

I dok Vućić pokušava da se distancira od novonastalog problema, Nikolić se do sada nije javio za reč. Međutim, sudeći po najnovijoj anketi, objavljenoj u četvrtak, a i po izjavama Zorana Babića i Ivice Dačića, list zaključuje da Šešelja ne treba bagatelizovati, ali da on više nije važan poltički faktor u Srbiji.

POVEZANE VESTI

Nedelja 30.11.2014. 12:03
POŠTO JE ŠEŠELJ "NEBITAN" VERUJEM DA ĆE EU ZLIKOVCI IZ BRISELA NAREDITI VUČIĆU TV DUEL SA ŠEŠELJOM KAKO BI GA "VUČIĆ POSLAO U ISTORIJU" . VUČIĆU TO "NEĆE BITI TEŠKO" . ČIK ORGANIZUJTE TV DUEL DA ŠEŠELJ OBRIŠE POD IZDAJNICIMA SRBIJE .
Nedelja 30.11.2014. 12:37
Od dolaska Vučića na vlast ne samo Srbi nego svi građani se osećaju PONIŽENO UGROŽENO PREVARENO I OSIROMAŠENO.
Nedelja 30.11.2014. 12:13
"Dosta sam doprineo da Milan Babic izvrsi samoubistvo." Reci su Vojislava Seselja, koji bez ijedne trunke kajanja prica kako je stalnim matretiranjem "naterao" Babica na svrsen cin. Mogu da razumem (donekle) da zbog nekakvih bednih politickih poena se sveti za Djindjicevu smrt, ali da hladno prica kao o dobroj veceri da je coveka "oterao" u smrt, to po meni moze samo covek monstrum, kome na ovom svetu nije nista strano. Seselj nije HRABAR covek koji ce se izivljavati nad jacim, vec trazi slabije. Da je smeo na jacega udario bi na Gotovinu. Zasto njega nije "oterao" da izvrsi samoubistvo, nije smeo da zine kolko da ga nema, nabio se ko mis u rupu, pa da bi pred njim bio veliki "oterao" je ...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online