Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
15
Petak 28.11.2014.
15:07
Beta A

"Hrvati iskoristili EP u predizborne svrhe"

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je danas povodom rezolucije Evropskog parlamenta o Vojislava Šešelja da "začuđuje činjenica da je EP dozvolio da ga Hrvatska instrumentalizuje u predizborne svrhe", i da je doneo Rezoluciju koja se odnosi na Srbiju, a da "Srbiji nije pružena mogućnost da makar iznese svoj stav".

No pre Šešeljevog dolaska nije išlo lako: Nikolić i Josipović prilikom susreta
 

"Na žalost, Evropski parlament ne menja odnos prema Srbiji čak ni sada, kada je priznao da je Srbija država koja je svojim reformama zaslužila otpočinjanje pregovaračkog procesa", piše u saopštenju predsednika Srbije.

Nikolić je naveo da bi Evropskom parlamentu trebalo da bude poznato "koliko napora je Srbija uložila da se veoma krhki odnosi sa Hrvatskom stabilizuju" i da se otvorena pitanja reše u obostranom interesu.

"Poslanici su ostali nemi pred uništavanjem ćiriličnih tabli u Slavoniji, pred eksplicitnim govorom mržnje protiv Srba na skupovima povodom godišnjice zločinačke akcije Oluja, koji traju više od deset godina, ili pred održavanjem javnih koncerata veoma popularne muzike u Hrvatskoj, čiji tekstovi otvoreno pozivaju na istrebljenje Srba", naveo je Nikolić.

Pročitajte još:

* “Tekst rezolucije je uvredljiv za Srbiju“

* "Ponosan sam na hrvatsku i još ponosniji na evropsku deklaraciju"

* Milanović neće u Beograd zbog Šešelja

Evropski parlament "nije cenio ni to što Srbija nije sprečavala Hrvatsku na njenom evropskom putu, iako je mogla zbog brojnih problema u oblasti vladavine prava, ljudskih prava i sloboda, kao i nerešenog povratka i imovinskih pitanja proteranih Srba", ukazao je Nikolić.

Srbija je "posvećena civilizacijskim tekovinama i za nju je nedopustiva svaka ratnohuškačka retorika, bilo da dolazi iz Srbije, Hrvatske, Albanije, bilo odakle. Na to ne treba da nas podsećaju oni koji taj problem nisu rešili u svom dvorištu", ukazao je predsednik.

Nikolić je kazao i da "to što se ne slaže sa izglasavanjem Rezolucije EP, ne znači da ona Srbiji nameće bilo kakvu obavezu, već joj samo pokazuje šta bi sve mogla da doživi u budućnosti".

"Što se tiče Haškog tribunala, postavlja se pitanje šta je krajnji cilj njihove cirkuske predstave i njihovih mentora i klovnova? Šta žele da postignu? Smenu vlasti? Pa zar u demokratskim društvima o tome ne odlučuju građani na izborima? Baš zato bi bilo nefer prema građanima podneti ostavku. To bi verovatno bilo lakše većini članova Vlade", kazao je Nikolić.

"Ko bi ih zamenio? Dokazano lošiji, usuđujem se da kažem gori ljudi, ali veoma podložni manipulacijama. Srbija bi se vratila u pakao u kome bi joj lako oduzeli i ono što se zarekla da nikada i nikome ne da", naveo je predsdnik Srbije.

Evropski parlament u četvrtak je u Strazburu osudio "ratnohuškački i govor mržnje" Vojislava Šešelja, kao i "njegova nastojanja da Srbiju skrene s puta u Evropu", i zatražio od Haškog suda da preispita odluku o njegovom privremenom puštanju na slobodu.

POVEZANE VESTI

Petak 28.11.2014. 15:20
Nikoliću kad se setiš Voje pogledaj se u ogledalo i pljuni na to šta vidiš.
Petak 28.11.2014. 15:45
Veleizdajnicima srpskih interesa je lako govoriti o "losima ili jos gorima"...nastali ste bre u haosu iscekivanja a ocekujete da vas neko postuje i ceni!? Pa uslugama prostitutki u poodmaklim godinama se sluzi samo onda kada se mora dok je vama i baksis dobrodosao da prezivite.
Petak 28.11.2014. 15:13
Stvarno iznenadjujuce! Mora da su tek shvatili da je anti-srpstvo sigurna karta kod hrvatskog naroda...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online