Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
22
Utorak 11.11.2014.
11:46
Beta A

Kosovski mediji: Rama uzdrmao Srbiju

Poseta albanskog premijera Edija Rame Srbiji je udarna vest u svim kosovskim pisanim i elektronskim medijima, uz isticanje da je pominjenje nezavisnosti Kosova izazvalo bes premijera Srbije Aleksandra Vučića.

Istorijska poseta prerasla u incident: Edi Rama i Aleksandar Vučić
 

Dnevnik Koha ditore pod naslovom "S državom Kosovom, Rama je izbezumio Vučića" piše kako je poseta koja je ocenjena kao istorijska pretvorena u javno sukobljavanje između premijera dve zemlje.

"Odnosi između dve zemlje su decenijama bili napeti zbog Kosova, koja je proglasila nezavisnost 2008. godine", piše dnevnik, ističući da je Vučić izjavu Rame o nezavisnosti ocenio kao provokaciju.

Pročitajte još:

* Vučić: Realnost je da je Kosovo deo Srbije

* Rama ipak provocirao

* Albanski premijer u poseti Beogradu

Dnevnik Kosova sot je tekst o toj poseti naslovio "Rama se sukobio sa Vučićem", dok je dnevnik Tribuna naveo da je pominjanje Kosova kao nezavisne države i realnosti koja se ne može promeniti izazvala mnogobrojne reakcije među političarima i medijima u Srbiji.

"Rama je uzdrmao Srbiju", piše dnevnik Bota sot i ističe da je poseta albanskog premijera otkrila "srpsku kolektivnu mržnju" prema Albancima.

Prištinski elektronski mediji su juče kao prvu vest imali izveštaje o poseti Rame Beogradu.

Radio-televizija Kosova je direktno prenosila učešće i govor Rame na skupu koji je organizovao Forum za etničke odnose u Beogradu.

Albanski premijer u Preševu

Ostale TV stanice sa nacionalnom frekvencijom su dale u celosti konferenciju za medije dvojice premijera.

POVEZANE VESTI

Utorak 11.11.2014. 11:48
TAČNO RAMA JE UZDRMAO SRBIJU . NE ZNAČI TO DA JE UZDRMAO I VUČIĆA KOJI MU JE OMOGUĆIO DA NAMAŽE GOVNIMA SVE SRBE U SRED BEOGRADA . DA JE FAZIJU VUČIĆ BIO NA VISINI ZADATKA RAMINA POSETA BI BILA ODMAH PREKINUTA I ON BI BIO VRAĆEN U ALBANIJU . TAKO BI URADIO SVAKI NORMALAN DRŽAVNIK PREMA GOSTU KOJI GA PODJEBAVA U SOPSTVENOJ DRŽAVI .
Utorak 11.11.2014. 11:55
I dalje one plave uniforme brozove garde?pa nek mi neko kaže, da beograd nije grad jugoslovena i komunista, vernih titovih obožavalaca?da li se to meni samo čini, da je Srpska oficirska uniforma iz vremena Kraljevine, najlepša na svetu, ikada skrojena!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online