Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Četvrtak 30.10.2014.
16:45
Beta A

Jahjaga ne dolazi u Beograd

Nekoliko lidera iz regiona učestvovaće za vikend u Beogradu na sastanku evropske grupe Trilateralne komisije na kojem će se raspravljati i o Zapadnom Balkanu i Srbiji na putu ka EU. Kako je za agenciju Beta rekao Jovan Kovačić, predsednik srpske nacionalne grupe Trilateralne komisije, zvanični deo skupa u subotu 1. novembra otvoriće premijer Srbije Aleksandar Vučić.

Kosovo će imati svog predstavnika u Beogradu, ali to neće biti Atifete Jahjaga
 

Predsednica Kosova Atifete Jahjaga, prema rečima Kovačića, neće doći na sastanak, ali će na skupu učestvovati neko od predstavnika Kosova.

Od lidera regiona dolazak su potvrdili predsednik Makedonije Đorđe Ivanov, predsednik Republike Srpske Milorad Dodik i premijer Crne Gore Milo Đukanović, a očekuje se dolazak i predstavnika Federacije BiH, rekao je Kovačić.

Pored Vučića na sastanu bi iz Srbije trebalo da učestvuje i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.

Na otvaranju će govoriti i predsednik evropske Trilaterale i bivši predsednik Evropske centralne banke Žan-Klod Triše, kao i Jovan Kovačić, u ime zemlje domaćina.

Učešće na skupu u Beogradu su potvrdili i predsednik banke Goldman Saks Piter Saderland, član Senata parlamenta Italije Mario Monti, savetnik Goldman Saksa i bivši češki ministar Vladimir Dluhi, poslanik Bundestaga Mihael Fuks, guverner Nacionalne banke Belgije Luk Koen.

Sastanak se održava u beogradskom hotelu "Kraun Plaza" do 2. novembra i zatvoren je za javnost, a u šest panela će se razgovarati o Zapadnom Balkanu, tekućim problemima, vizijama za budućnost, energetici, Srbiji na putu ka EU, Ukrajini.

Trilateralna komisija, ustanovljena 1973. sa ciljem da podstakne dijalog između Evrope, SAD i Azije, okuplja uticajne pojedince iz oblasti biznisa, finansija, diplomatije i politike iz svih delova sveta. Srpska nacionalna grupa u Trilateralnoj komisiji postoji od 2013.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 30.10.2014. 17:41
Srećnog li okupljanja. Svi planetarni problemi će biti regulisani.
Četvrtak 30.10.2014. 20:10
kako ona da doje kad su je ameri postavili na to mesto,secam se bas kad je to bilo.a njima nije u interesu da se na ovim prostorima normalno zivi,nego da je uvek nesto zakukuljeno i zamumuljeno.ona slusa gazde koji su je postavili na to mesto,bas nju briga za svoj narod a kamoli za nas.
Četvrtak 30.10.2014. 22:44
Да ли ће наши државници да се сете да се један Србин мучки убија у Хагу, и да је то најпрече у овом тренутку?????
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online