Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
12
Petak 03.10.2014.
15:16
Beta A

“Došlo vreme da slavimo svoje pobede“

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić rekao je u petak da Srbija očekuje da predstojeća poseta predsednika Rusije Vladimira Putina bude veoma značajan događaj koji ima veze sa obeležavanjem 70. godišnjice oslobođenja Beograda u Drugom svetskom ratu.

Srbija spremna da dočeka i lidere SAD i Velike Britanije: Ivica Dačić
 

"Došlo je krajnje vreme da slavimo naše pobede. Mi smo uglavnom slavili svoje poraze", istakao je Dačić na redovnoj mesečnoj konferenciji za novinare o aktivnostima Ministarstva spoljnih poslova.

On je dodao da je oformljena posebna grupa koja se bavi organizacijom Putinove posete, a sve koordinira Predsedništvo, na čelu sa predsednikom Tomislavom Nikolićem, uz učešće premijera Aleksandra Vučića i njega kao ministra spoljnih poslova.

Na pitanje novinara da li je neko iz međunarodne zajednice izrazio negodovanje Srbiji zbog posete ruskog predsednika, Dačić je istakao da Beograd "nikoga nije pitao da li treba neko da dođe u posetu Srbiji".

"To je stvar Srbije. Možda na to neko ne gleda blagonaklono, ali to je unutrašnje pitanje Srbije", istakao je Dačić.

"Nemam ništa protiv da na godišnjicu oslobođenja Beograda dođe i američki predsednik (Barak) Obama, ali da li će da dođe?! Nemam ništa protiv ni da posle 30 godina dođe britanski premijer, ali da li će da dođe?! Nemam ništa protiv, ali za ljubav je potrebno najmanje dvoje", rekao je šef srpske diplomatije.

On je dodao da su istorijske činjenice da su oslobođenje Beograda predvodili partizani i sovjetska Crvena armija, i da istorija ne može da se menja.

POVEZANE VESTI

Petak 03.10.2014. 15:18
Nikolic,Dacic i Vucic,crna strana srbske politike !!!
Petak 03.10.2014. 17:03
Грешиш Буцко. Ослобођење Београда је предводила Црвена Армија. Партизани су се укључили при крају операције, и да, историја не може да се мења.
Petak 03.10.2014. 16:39
"DOSLO VREME DA SLAVOMO SVOJE POBEDE" ...da bre da, na celu partizana i crvene armije:pobedili smo sami sebe...gospodine Dacicu, da nije kako si gore naveo, damas bi Kraljevina Jugoslavije bila na prestol jugoslavije, nismo pobedili sami sebe nego srbsku slobodi zabranom povratak krajevini jugoslavije...da nije tako, danas bi srbi ziveli gde su za vreme kraljevinu ziveli a KiM bi bilo srbskiJerusalom a neda da nam ruse versku kolevku i istorije srbije...dobrodoso Vladimir Vladimirovic Putin spasotelj srbije.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online