Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Sreda 13.08.2014.
05:14
J. L. Petković - Vesti A

Jedanaest godina ćutanja o zločinu

Još jedan zločin nad Srbima na Kosovu bez kazne koji se odigrao pred očima mirovnih snaga. Danas se navršava 11 godina od ubistva dvoje srpske dece u Goraždevcu i ranjavanja četvoro. Istragu je bezuspešno obavljala policija Unmika, da bi je nastavio Euleks još bezuspešnije, konačno zatvarajući istragu zbog nedostatka dokaza. Istragu je zatvorio tužilac Kancelarije specijalnog tužilaštva Kosova jer, kako su naveli, nisu došli ni do kakvih rezultata ili mogućih osumnjičenih. Slučaj će ponovo otvoriti ukoliko se pojave nove informacije.

Istraga bez rezultata: Sahrana Pantelije Dakića

Portparol Euleksa Dragana Nikolić Solomon ocenila je da je ubistvo na Bistrici užasan zločin nad nevinim žrtvama, i apelovala na građane koji imaju bilo kakvu informaciju vezanu za ovaj slučaj da se jave tužiocima. 

Tražimo prvavdu

"Ubistvo nevinih dečaka Ivana Jovovića i Pantelije Dakića, kao i teško ranjavanje njihovih drugova Djordja Ugrenovića, Bogdana Bukmirića, Marka Bogićevića i Dragana Srbljaka je još jedan nerasvetljen zločin sa još jednim pitanjem u nizu ko su ubice Ivana i Pantelije? Svaki nerasvetljen zločin je prepreka na putu pomirenju i izgradnje preko potrebnog poverenja. Dokle god ubice Ivana Jovovića i Pantelije Dakića šetaju slobodno i njihov zločin traje. Jedanaest godina zločin u Goraždevcu nije rasvetljen, sto znači da jedanaest godina zločin traje. I tako će biti sa svakim zločinom koji se nerasvetli. Tražimo pravdu, hoćemo istinu. Samo pravdom i istinom zaustavićemo zločine koji traju. “, kaže ministar Jevtić.


Ivan Jovović i Pantelija Dakić ubijeni su iz automatskog oružja dok su se kupali u reci Bistrici, a njihovi drugovi Bogdan Bukumirić (14), Marko Bogićević (12), Dragana Srbljak (13) i Đorđe Ugrenović (20) su tada teško ranjeni.

Saslušali 75 svedoka

Kosovska policija je u istrazi saslušala 75 svedoka, a pretresla je i 100 kuća. Ubistvo dece osudili su domaći i međunarodni zvaničnici, a Unmik je ponudio nagrade od milion evra, ali počinioci ni danas nisu poznati. 


- Kancelarija za Kosovo i Metohiju ponovo insistira i poziva da nadležni pokrajinski organi i posebno međunarodna zajednica, ulože sav svoj autoritet i konačno rasvetle ovaj i sve ostale zločine počinjene nad srpskim narodom u Pokrajini i da počinioci budu pronađeni i kažnjeni, saopštila je Kancelarija za KiM.

POVEZANE VESTI

Sreda 13.08.2014. 06:34
Anđeli mali, nevine žrtve hordi zla
Sreda 13.08.2014. 06:54
I kako da veruje srpski narod EULEXU na Kosovu kada je ta zlocinacka organizacija imala samo jedan cilj a to je da ubrza nezavisno Kosovo po cenu i zivota ove nevine dece.Kako da veruje srpski narod politicarima iz EU i SAD kada su podrzavale sve zlocine protiv srpskog naroda,kako da veruje nasim politicarima kada je Tadic prihvatio EULEX i pitanje Kosova iz UN prebacio na EU gde nemamo podrsku.Kako sada da veruje srpski narod Vucicu kada je sa Dacicem ubedjivao narod da prihvati drzavu Kosovo i Tacija kao njihovog premijera.Vucic ima zadatak da Kosovo bude u UN,kako mu je baba Merkelova naredila zarad fotelje.Srbija nije nezavisna drzava,za sada je banana drzava.
Sreda 13.08.2014. 08:14
Da li iko od gospode, sebi stavi prst na čelo i kaže moglo je to biti moje dete.Kome je ikad dete na žao nešsto uradilo ,Dete nezna da mrzi,dete nezna za prezir....dete zna samo za ljubav i strah.Da ni jedna strana Srpska,kosovska,Evropska nije pronasla počinioca tog masakra, je LAŽ jer danas se sve zna i sazna. Ili je to poruka idemo do istrebljena.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online