Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Četvrtak 31.07.2014.
06:33
D. Dekić - Vesti A

Mašinovođa istrošene lokomotive

Novi direktor Železnica Srbije biće biznismen Milan Beko, ministar u vreme vlasti Slobodana Miloševića.

Milan Beko prihvatio ponudu premijera Vučića da "popravi" srpske vozove i pruge
 

Saznanja o tome potekla su iz "Naših novina", a usledila su pošto je početkom meseca Vučić na sastanku sa srpskim biznismenima javno ponudio Beku i vlasniku MK grupe Miodragu Kostiću upravljanje Železnicama.
 

Guvernerka puna hvale

Reči hvale za Beka imala je prošle godine guvernerka Jorgovanka Tabaković koja ga je ocenila kao inteligentnog čoveka koji zna da se obezbedi i "provuče kroz rupe u zakonu". Veze sa naprednjacima Beko je otkrio pre ovih pohvala, početkom 2011. kada je "kao prijatelja" posetio u bolnici lidera naprednjaka, danas predsednika Srbije Tomislava Nikolića dok je štrajkovao glađu tražeći vanredne parlamentarne izbore.

- Evo, gospodo, dajte, hoćeš ti, Miodraže (Kostić), hoćeš ti, Mišo (Beko), ko će da uzme železnicu? Evo, vi kažete da ste mnogo sposobniji, ja želim da vam verujem, preuzmite, molim vas, železnicu - prepričao je tada Vučić razgovor sa njima.


Miodrag Kostić prošle godine se nudio da savetuje Železnice, obećavajući profit preduzeća za tri do pet godina. Beku se pripisuje epitet kontroverznog biznismena zbog sumnjivih privatizacija. Savet za borbu protiv korupcije pronašao je nezakonitu privatizaciju Luke Beograd i sredinom 2010. podneo krivične prijave protiv njega i 16 osoba. Beko je uzvratio tužbom koju je krajem 2012. odbio Apelacioni sud, pa tako i njegov zahtev da Savet sa veb-prezentacije ukloni tekst krivične prijave i saopštenje o tome.

Tada se čulo i da je Beko sa Miškovićem naveden u izveštajima Saveta i u delu o sumnjivoj privatizaciji C marketa, ali je u tom slučaju vlasništvo preneo na Miškovića. Bivši direktor C marketa Slobodan Radulović takođe je optužio ovaj dvojac, ali iako se predao srpskim vlastima, javnost ne zna šta se dešava u tom predmetu.


Jelisaveta Vasilić iz Saveta za borbu protiv korupcije ne krije da je iznenađena mogućim dolaskom Beka na čelo Železnica, ali za "Vesti" ističe da je poslednji čas da nestručne ljude na čelu javnih preduzeća zamene stručnjaci, ali i da obavezno budu moralni ljudi.


- O kvalitetima tog čoveka ništa ne znam, a iz predmeta na kojem je Savet radio upoznata sam da je bio u više privatizacija, ali učestvovao u privatizacijama Luke Beograd i "Večernjih novosti" - kaže Vasilićeva.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 31.07.2014. 06:40
Ko u basni , dati lisici da cuva kokosarnik .
Četvrtak 31.07.2014. 06:37
Postavka a zatvor. Neka sad lepo zamene uloge Beko direktor a vucko u zatvor.
Četvrtak 31.07.2014. 07:13
A Cane da zameni Veljovica. Sta fali. Bio bi cak i bolji. Ima bolje menadzerske sposobnosti, kako kaze guvernerka. Ludilo u Srbiji. Ovo je kraj.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online