Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Nedelja 12.01.2014.
13:52
Beta A

"Knežević "učinio" Koletu, Hrvati plaćali veću cenu"

Bivši bliski saradnik potpredsednika Srpske napredne stranke Gorana Kneževića, Ivan Živkov, optužio je bivšeg ministra poljoprivrede da je donosio odluke u korist vlasnika srpskih šećerana, a na štetu konkurencije.

Bivši ministar poljoprivrede Goran Knežević
 

Živkov je na internet portalu goranknezevic.com naveo da je Ministarstvo poljoprivrede u jesen 2012. godine, kada je Knežević bio na njegovom čelu, zabranilo izvoz šećerne repe iz Srbije, čime je značajno olakšalo posao domaćim šećeranama, jer su na taj način ostale bez konkurencije u otkupu šećerne repe od poljoprivrednika.

Živkov me napada zbog Cvijana

Knežević je Živkova optužio i da ga napada u korist bivšeg funkcionera SNS-a Vladimira Cvijana. Živkov je u pisanoj izjavi dostavljenoj agenciji Beta podsetio da u prethodnoj izjavi ni jednom rečju nije spomenuo Aleksandra Vučića i SNS i dodao da s njima ima korektan odnos, a Vladimira Cvijana ne poznaje niti je s njim u kontaktu. "Što se tiče mojih veza s tajkunima, samo sam jednom u životu ručao na račun jednog od najbogatijih građana Srbije, a u tu situaciju me je, bez mog znanja, kao i ostale goste na tom ručku, doveo upravo Goran Knežević na pomenutom ručku u maju 2013. godine", naveo je Živkov.

 

"Svakako je najveću korist imala MK grupa (Group) Miodraga Kostića", naveo je Živkov na portalu koji postoji šest godina, registrovan je na njegovo ime i ranije je bio namenjen za demantovanje optužbi protiv Kneževića.

Živkov je naveo da su pojedine šećerane iz Hrvatske sa srpskim poljoprivrednicima bile ranije ugovorile, a neke delom i avansno platile šećernu repu po većoj ceni od one koju je MK grupa plaćala, ali do realizacije posla nije došlo zbog zabrane izvoza šećerne repe iz Srbije pa su najveću štetu pretrpeli
poljoprivrednici.

Hrvatska je tada uputila protestne note Srbiji, a hrvatske šećerane su najavile tužbe protiv Srbije i zahtev za naknadu štete, podsetio je Živkov.

On je naveo da je u maju 2013. godine, prvog dana 80. Međunarodnog poljoprivrednog sjama, domaćin brojnim delegacijama iz regiona i sveta bio ministar poljoprivrede Goran Knežević, a svečani ručak koji je Ministarstvo poljoprivrede organizovalo za stotinak zvanica u jednom novosadskom restoranu naočigled svih gostiju platio je Miodrag Kostić.

Pročitajte još: Srpski "kralj šećera" želi da uloži 100 miliona € u Hrvatsku

Živkov je demantovao Kneževićeve tvrdnje da je cilj optužbi protiv njega diskreditovanje cele stranke i njenog lidera Aleksandra Vučića, iza čega stoje pokušaji tajkunskih, kriminalnih i drugih interesnih krugova da se zada udarac borbi protiv korupcije i kriminala.

POVEZANE VESTI

Nedelja 12.01.2014. 14:07
Lopina zrenjaninska, kojeg su isti takvi i još gori amnestirali od robije.
Ponedeljak 03.11.2014. 18:33
Normalno da i medju mafijasima bude nesporazuma i protekcije nista novo.Kada drugovi sednu za sto i krenu da dele talove neko tu mora ostati kratak.Italijani imaju Mafiju a mi imamo Partije pa ko je na vlasti i brz taj zavrsava posao.Nakon izbora se karte dele ponovo pa Jovo na novo.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online