Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Nedelja 10.11.2013.
15:08
Fonet A

Marina Veličković prva žena u Interventnoj

Interventna jedinica beogradske policije primila u svoj operativni sastav prvu ženu, Marinu Veličković (26) iz Obrenovca, koja je, posle završenog osnovnog policijskog kursa i pripravničkog staža, prošla zahtevnu dvonedeljnu selektivnu obuku.

Marina kaže da se na policijski kurs prijavila zato što je od malih nogu volela uniformu i sebe videla u tom poslu. Ističe da voli "rad, red i disciplinu" i da joj je posebna želja bila da radi u Interventnoj jedinici.

Na obuci nije imala nikakvih problema, niti joj je bilo teško, napominjući da 15 godina aktivno igra rukomet, kao i da želi da radi policijski posao.

"Obradovala sam se kada sam posle završetka obuke čula da ćemo dobiti priliku da se borimo da uđemo u Interventnu jedinicu. Spremala sam se posebno za to, i bez problema sam prošla selektivnu obuku... želela sam da se pokažem i dokažem", objasnila je Veličković.

Uoči prvog radog dana u Interventnoj, Veličković čitavu noć nije mogla da spava od uzbuđenja, ali su je kolege iz tima odlično prihvatile i prema njoj su pažljivi. Kaže da su građani građani čudno reagovali na njenu pojavu, kad izađe iz džipa Interventne, jer su navikli da vide samo muškarce.

"Ponekad, kad legitimišemo lica, ne vide da sam devojka, onda se iznenade, pa ne mogu da odgovore na pitanja kolega, jer gledaju u mene", prepričava Marina neobične situacije. 

Njena želja je da u Interventnoj ostane što duže i da jednog dana možda ode u neku drugu jedinicu, poput Žandarmerije.

Zamenik komandanta Interventne jedinice, glavni policijski inspektor Mitar Jokanović ističe je Marina Veličković na selektivnoj obuci, koju su prošla sva 122 pripravnika iz prethodne klase Centra za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici, bila među najboljima.

"Marina se izdvojila na obuci, jer je pokazala odlične rezultate. Pokazala je izuzetno zalaganje i trud i bila je treća u grupi, a norme za muškarce i žene bile su iste. Ona je ispunila sve uslove da bude aktivni pripadnik Interventne jedinice", rekao je Jokanović.

Prema njegovim rečima, učešće žena u operativnom sastavu Interventne olakšaće i deo procedura vezan za pretrese. Do sada je, ako bi u kontroli osoba ili ugostiteljskih objekata trebalo pretresti neku ženu, morao da se čeka dolazak policajke iz neke od policijskih stanica, objasnio je Jokanović.

Nedelja 10.11.2013. 15:13
основни КУРС и двонедељна "обука" је сам по себи довољан показатељ шта и кога траже у полицији.. Ал' добро - сад ће ваљда они ретарди што се мрште и пуцају на привид сенке, ваљда да буду мало смиренији... бар ће имати ко да им поп*ши... онако - колегијално...
Nedelja 10.11.2013. 18:03
Ako voli rad,red i disciplinu,na pogresnom je mjestu,bolje igrati rukomet i uciti mlade,jaki su im kursevi ali se specijaliziraju na ulici,zbog dobrog obrazovanja uvjek idu dva policajca zajedno,jedan zna citati a drugi pisati
Nedelja 10.11.2013. 18:45
Plavuša u interventnoj?!? Jbt, ovo zvuči kao početak nekog vica! Biće njoj lepo s kolegama...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online