Utorak 16. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
10
Četvrtak 31.10.2013.
20:06
Beta A

"Niko nije reagovao kad su mojoj deci pretili"

Premijer Srbije Ivica Dačić negodovao je u Skupštini Srbije jer mesecima niko nije reagovao dok njegovoj deci prete, i ukazao da je on uvek reagovao kada je nekome prećeno ili kada je neko bio žrtva medijskog linča.

Premijer Srbije Ivica Dačić
 

"Nisam čuo da se neko od vas izjasnio i da je dao bio kakvu izjavu o tome što se na primer mojoj deci preti već mesecima. Šta sada, vi imate porodice, a ja nemam!? Budite korektni onda prema svima. Borimo se protiv nasilja. Biti nekulturan i nasilan nije stvar demokratskih principa, to je stvar za policiju", kazao je Dačić.

Dačić je na sednici na kojoj poslanici postavljaju pitanja ministrima, tako odogovorio poslaniku "Bogate Srbije" Zahariju Trnavčeviću koji je izrazio nezadovoljstvo što policija pri privođenju vređa dostojanstvo osumnjičenih za privredni kriminal.

Pročitajte sve o sednici Skupštine Srbije OVDE

"Video sam kako je ugledni privrednik - vlasnik Industrije mesa Petar Matijević priveden: s lisicama, povijene glave kao da je veliki zlikovac ili narko-diler", rekao je Trnavčević i dodao da su imanja Matijevića uzorno obrađena i da on zapošljava 2.000 ljudi.

"Ne znam gde ste našli Matijevića", rekao je Dačić i podsetio da je malo ko reagovao kada je na sličn način hapšen Dragan Džajić. Dačić je ukazao na značaj sistemske borbe protiv ugrožavanja dostojanstva, medijskog linča, i ukazao da se mora praviti sistem pravedan za svakoga.

Premijer i ministar unutrašnih poslova je rekao da nije policija snimala Matijevićevo privođenje. Ukazao je da je, po zakonu, na policiji da proceni kako će nekoga privesti i da zakon u slučaju Matijevića nije prekšen.

"Drugo je pitanje snimaka, a treće objavljivanje punih imena i prezimena. Najveće siledžije i kriminalci objavljuju se pod pseudonimom, a neki drugi pod punim imenom, ali to je stvar kojom treba da se bavi RRA", rekao je Dačić.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 31.10.2013. 20:14
".i ukazao da je on uvek reagovao kada je nekome prećeno ili kada je neko bio žrtva medijskog linča."... Pa nešto se baš i ne sjećam gospodine Dačiću da ste reagovali svih ovih godina kada je bila medijska hajka na Jovanku Broz??? Stoga me začudilo ono vaše plakanje i suze onomad na sahrani.......??? Vrhunac licemjerstva, pokajanja ili ipak .... PS:"Moskva suzama ne vjeruje"
Četvrtak 31.10.2013. 22:12
Dacicu znamo vas 21 godinu covece..,licno,secam se odlicno i vase smesne frizure iz 90ih,crkavao sam od smeha.Frizuru ste cak i najmanje transformisali..,pa o cemu pricate?Nastavljate da vredjate inteligenciju ljudima svojim braon humorom.Kao i njegovo prvo visocanstvo,Djiki,Cedica,Julin,Dinkic,Toma diploma,Vuk,Velja,Canak...,svi ste bre tu i dalje!?DOKLE?
Petak 01.11.2013. 01:40
Sećam se samo kada su nas u sred zime na demonstracijama polivali vodenim topovima,na što je današnji ministar dok je bio Slobin portparol rekao: "Pa nećemo valjda toplom vodom da polivamo demonstrante".Nebrini Dačicu sećamo se mi ko si ti i ti i Vučić i Nikolić.To sećanje na vas nemožete da nam uzmete.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online